nieuws

Restaurant de Kluizenaer laat chefs invliegen voor Italiaans event

Restaurant 831

Restaurant de Kluizenaer in Goes organiseert op vrijdag 27 januari een Gastronomische Italiaanse avond. Voor dit evenement laat eigenaar Alex Kooman vanuit heel Italië vier chefs invliegen om voor geïnteresseerden een achtgangenmenu te verzorgen. Alle chefs zijn bekenden van Kooman, omdat hij in 2004 met hen samengewerkt heeft in sterrestaurant L’altro Mastai in Rome.

Restaurant de Kluizenaer laat chefs invliegen voor Italiaans event

De aanwezige chefs op deze avond zijn: Matteo Maenza, Fabio Baldassarre, Giuseppe de Rosa en Daniele Maragnani.

Matteo Maenza

Matteo Maenza heeft Kooman leren kennen in L’altro Mastai te Rome. Hierna is Maenza doorgegaan naar een driesterrenzaak in Parijs en op dit moment is hij chef bij het vijfsterrenresort Lefay aan het Gardameer.

Fabio Baldassarre

Fabio Baldassarre was Koomans chef in L’altro Mastai. Met L’altro heeft Baldassarre één ster behaald en hierna heeft hij restaurant Unico Milano in Milaan geopend. Dit restaurant bevindt zich op de twintigste etage waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over Milaan. Hij heeft eerder ook voor Heinz Winkler in Duitsland gewerkt en was souschef bij La Pergola in Rome.

Giuseppe de Rosa

Ook Giuseppe de Rosa kent Kooman uit de tijd van L’altro Mastai. Daarna heeft Giuseppe bij diverse zaken gewerkt en nu is hij chef bij het Hilton Garden Inn in Matera.

Italiaanse chefsDaniele Maragnani

Daniele Maragnani was chef bij The Corner Rome. Ook heeft hij als chef gewerkt voor Gli Ulivi en Quanto Basta QB.

De Kluizenaer

Alex Kooman opende op 1 oktober 2015 De Kluizenaer op de Grote Markt in Goes. De zaak bevindt zich in een voormalig bankgebouw en dat is in de kelder van het pand goed terug te zien. Kooman kreeg de financiering van zijn zaak volledig rond met zelf opgezette crowdfundingsactie. Kooman werkte eerder in zaken als Vila Joya in Portugal, De Librije in Zwolle en genoot zijn opleiding aan Koksijde in België.

Meer informatie over de gastronomische avond.

 

Reageer op dit artikel