nieuws

Jan de Wit naar nieuwe locatie met Le Restaurant

Restaurant 4490

Jan de Wit (62) gaat vanaf 15 februari open met Le Restaurant aan de Frans Halsstraat 26 in Amsterdam. ‘Eind 2016 kwam de mogelijkheid voorbij. Wij hadden het nieuws het liefst al in december van de daken willen schreeuwen, maar wij vonden het eigenlijk spannender en verstandiger om te wachten tot al onze plannen definitief waren’, vertelt de restaurateur.

Jan de Wit naar nieuwe locatie met Le Restaurant

‘15 februari gaan we open. We starten met 22 couverts. Maar in de toekomst kan dat meer worden. Of we die Michelinster terug gaan koken weten we niet. We blijven hetzelfde koken en dat doen we met topproducten. Dat is het belangrijkste.’ De veertien gangetjes blijven, maar er komt ook een kleiner menu voor rond de 60 euro.

Huurcontract

De Wit is enorm enthousiast. ‘We doen dit met een geweldig team. Alleen krijg ik dit niet meer gedaan. We hebben een huurcontract van tien jaar, dus de komende tijd zijn we er nog’, zegt hij lachend. ‘Ik ga nu meer voor staan. Sam Knowland uit Londen blijft de chef-kok. Gastheer Kostya Dadykin is er de drijvende kracht.’ De inrichting is compleet anders: veel hout en staal. ‘Het is heel stoer’, zegt hij.  

jan de wit

Bedrijfsbeëindiging Le Restaurant

In september vorig jaar werd bekend dat De Wit stopte met zijn sterzaak in Amsterdam, omdat hij geen goed huurcontract kon krijgen. ‘Het huurcontract werd alleen per jaar verlengd. Daardoor werd investeren lastig.’ Gevolg was dat De Wit wegens bedrijfsbeëindiging in december zijn ster verloor voor Le Restaurant. ‘Toen wist ik overigens nog niet van deze nieuwe locatie’, zo laat hij weten.

Jan de Wit

De Wit draaide tot einde van dit jaar door in het pand aan de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam. Daar had hij een restaurant met 18 couverts. De Wit is een van de weinige chefs de ooit een 10 kreeg van Johannes van Dam. Ook kookte de chef twee sterren bij De Nederlanden en een bij De Trechter in Amsterdam. Le Restaurant kreeg eind 2009 een ster van Michelin.

Reageer op dit artikel