nieuws

Restaurant Warenhuis: volledig online in de verkoop

Restaurant 1394

Restaurant Het Warenhuis in de Haarlemmerstraat in Amsterdam biedt haar volledige inboedel online aan in een webshop. Alle stoelen, tafels, glazen en lampen zijn voorzien van een qr-code die gasten na het scannen rechtstreeks naar de webshop leidt.

Restaurant Warenhuis: volledig online in de verkoop

‘Andere gasten zijn uitgesloten. Leuke vreemdelingen aan een andere tafel zullen nog altijd gewoon om hun telefoonnummer gevraagd moeten worden,’ grapt het restaurant. ‘Wat je offline ziet is wat je online shopt’.

Naast lampen, stoelen, tafels en krukjes worden ook de koffie en thee van het restaurant aangeboden in de webshop. Net als het servies, het glaswerk en zelfs de kleuren van de muren.

warenhuis2

‘We merkten dat gasten niet alleen enthousiast werden van ons eten en drinken, maar juist ook van het interieur’, zegt Warenhuis-eigenares Ronni Tsuff. ‘Zo ontstond het idee voor Het Warenhuis als online warenhuis. Met een uitgebreide lifestyle webshop willen we onze gasten op een heel andere manier service bieden. Wie dat kristalen glas, die cactus-vaas op tafel of die stoel in de hoek van het restaurant in huis wil halen, bestelt hem direct online. Moeiteloos en zonder zoeken.’

Vrij veel restaurants hebben al een ‘hoekje’ waar gasten spulletjes voor thuis kunnen kopen. Zaken die hun hele interieur aanbieden, zijn zeldzamer.

Gasten die hun bestelling afhalen in het restaurant krijgen een gratis consumptie aangeboden.

Reageer op dit artikel