nieuws

Ron Blaauw huisadviseur van nieuw restaurant in Roermond: Bistrobar XO

Restaurant 16632

Bistrobar XO opent op maandag 24 april aan het Stationsplein in Roermond de deuren. Ron Blaauw wordt de huisadviseur van de nieuwe zaak. Met XO is de topkok voor het eerst verbonden aan een zaak in het zuiden van het land.

Ron Blaauw huisadviseur van nieuw restaurant in Roermond: Bistrobar XO

Inmiddels heeft Ron Blaauw vier zaken met deze formule. In de filosofie van het succesvolle Amsterdamse Gastrobar-concept presenteert ook ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk op culinair genieten in Roermond. Minder frutsels, meer smaak. Dat is in een notendop de visie van Blaauw. Hij is met XO voor het eerst als culinair adviseur verbonden aan een zaak in het zuiden van het land.

Ron Blaauw huisadviseur

Blaauw doet dit als huisadviseur. In een adviesrol hielp hij de voorbije periode met de ontwikkeling van het concept. Ook ontving hij het team van XO in zijn Amsterdamse keuken ter voorbereiding en ontwikkelde hij de menukaart met chef Juul Gommans. In de tussenliggende periode verbouwde Janssens in hoog tempo het pand aan het Stationsplein, het voormalige restaurant Siam Thai & Mamma Mia. ‘Dit is een concept met een internationale uitstraling en een regionale aantrekkingskracht, we zijn erg blij dat Ron ons hierbij wilde helpen’, vertelt Janssens.

Bistrobar XO

Het bistrobarconcept gaat uit van één krachtige kernwaarde: voor een goede prijs smaakvol en prikkelend uit eten. Twintig gerechtjes sieren de kaart. Elk gerecht kost 10 euro en wordt geserveerd als tussengerecht. Volwassen smaken worden gepresenteerd in een spontane en dynamische setting. ‘XO staat voor buitengewoon, extra smaakvol en ongewoon lekker.’

Ron Blaauw als culinair adviseur

De cv. van Ron Blaauw als culinair adviseur is de afgelopen jaren flink gegroeid. Bistrobar Berlin in Nijmegen opende op 15 januari 2016 de deuren met Ron Blaauw als huisadviseur. Ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens staan daar aan het roer. Verder gaat Blaauw zich nog als culinair adviseur verbinden aan het restaurant Escobar. Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29), twee medewerkers van Ron Blaauw starten Escobar, een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. Tevens verbond de topkok zich aan Pasta e Basta, aan Bridges in hotel The Grand in Amsterdam en Central Park in Voorburg.

Lees ook: Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent de deuren

Reageer op dit artikel