nieuws

The Harbour Club lanceert praktijkgerichte koksopleiding

Restaurant 2031

The Harbour Club gaat vanaf 1 september 2017 van start met een interne opleiding ‘Zelfstandig Werkend Kok’ niveau 3.

The Harbour Club lanceert praktijkgerichte koksopleiding

De praktijkgerichte opleiding is specifiek gericht op de vestigingen van The Harbour Club in Amsterdam en Rotterdam en biedt leerlingen na een jaar een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. De opleiding is onderdeel van NCVB, die sinds 1999 bedrijfsopleidingen op mbo-niveau verzorgt voor werknemers in organisaties. De klas van maximaal 15 leerlingen wordt binnen The Harbour Club in een tijdsbestek van 12 maanden opgeleid tot zelfstandig werkend kok. Bovendien hebben zij na de afronding een vergrote kans op door groeimogelijkheden binnen The Harbour Club.

Traject

Het traject van de opleiding is korter en minder theoretisch dan reguliere koksopleidingen.
Leerlingen volgen in 12 maanden ongeveer 16 bijeenkomsten over uiteenlopende thema’s die
plaatsvinden in één van de vestigingen van The Harbour Club.’Het meest leren zij echter op de werkvloer, van en mét collega’s en krijgen daarbij vanuit de organisatie begeleiding in prak tijk en theorie’, aldus The Harbour Club. ‘Wij beschikken over gekwalificeerde leermeesters die garant staan voor een op en top begeleiding om een carrière als kok een kickstart te geven.’

>>Tienduizenden vacatures open voor leerlingen mbo horeca

>>Landelijke aandacht voor tekort aan koks

Procedure

De minimale leeftijd van deelname is 16 jaar. De werving van de potentiële leerlingen start per juli 2017 en daarna volgt de screening van de kandidaten door zowel The Harbour Club als NCVB. Kandidaten die geschikt zijn, starten al in september 20 7 met de opleiding. The Harbour Club staat zelf garant voor de kosten van de opleiding.

The Harbour Club

The Harbour Club telt vier vestigingen: in Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid, Rotterdam en Vinkeveen. >>Meer over The Harbour Club.

Lees ook: Horeca groep Leiden start eigen horecaopleiding

Reageer op dit artikel