nieuws

Drie horecagebieden genomineerd voor de ‘Wel-zo-veilig-Awards’

Restaurant 386

De kanshebbers op de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ in de categorieën horeca- en winkelgebied zijn bekend. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes. De winkelgebieden die kans maken op een award zijn Het Rond in Houten, Kraailandhof in Hoogland en de winkelgebieden van Deventer.

Drie horecagebieden genomineerd voor de ‘Wel-zo-veilig-Awards’

De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ ondersteunen het belang van veiligheid en preventie. Gemeenten kunnen horeca- en winkelgebieden aandragen waar op een goede manier door publieke en private organisaties wordt samengewerkt aan de veiligheid. Naast de categorieën horeca- en winkelgebied is er ook een award voor transport en bedrijventerreinen. Per categorie worden drie gebieden genomineerd. De brancheorganisatie die bij de desbetreffende categorie hoort (Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, MKB-Nederland en Transport en Logistiek Nederland), kiest op basis daarvan de winnaar.

Winnaar en uitreiking

Voor de horeca zijn Scheveningen, het Rembrandtplein in Amsterdam en Goes nu genomineerd. Deze drie genomineerden laten de komende tijd op hun eigen manier zien waarom zij de Wel-zo-veilig-Award moeten winnen. De uitreiking van de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ vindt plaats tijdens de Week van de Veiligheid van maandag 9 tot en met zondag 15 oktober 2017.

Het aantal overvallen op horecazaken is de afgelopen jaren flink gedaald. Ondanks deze verbeteringen lanceerde KHN vorig jaar,  tijdens de Week van de Veiligheid, twee preventietools die horecaondernemers kunnen gebruiken om zichzelf en hun personeel te trainen.

Dillemaspel

De eerste is een virtual reality-film waarmee ondernemers en medewerkers ervaren hoe een overvaller te werk gaat en hoe ze moeten handelen. Daarnaast kunnen ondernemers ook het Dillemaspel inzetten. Dit spel moet het makkelijker maken om met medewerkers te praten over veiligheid in de zaak. Het spel geeft tips en informatie over onder meer fraude, overvallen en agressie.

Week van de Veiligheid

Tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid organiseren politie, gemeenten en verschillende brancheorganisaties activiteiten die in het teken staan van veiligheid en preventie. In het hele land worden activiteiten georganiseerd waar Winkeliers en horecaondernemers aan deel kunnen nemen.

 

Reageer op dit artikel