nieuws

The Seafood Bar aan het Spui in Amsterdam zwaar gehavend door brand

Restaurant 5039

Door een brand vrijdagavond 28 juli in het centrum van Amsterdam is The Seafood Bar aan het Spui zwaar gehavend geraakt. Ook twee woningen om de hoek, aan de Voetboogstraat, liepen dusdanige schade op dat ze onbewoonbaar zijn verklaard, zo liet de brandweer weten.

The Seafood Bar aan het Spui in Amsterdam zwaar gehavend door brand

Brandweerlieden hadden moeite met het bestrijden van de brand, die ’s middags uitbrak boven de keuken van het getroffen restaurant, The Seafood Bar. Lange tijd bleef door de complexe manier waarop de panden in de binnenstad aan elkaar vast zaten onduidelijk waar de ergste brandhaard precies zat. Om die te vinden moest de brandweer wanden en vloeren openbreken.

Oorzaak brand

De brandweer wist diverse andere omliggende panden te redden. Na controle en ventilatie mochten de bewoners nog dezelfde avond terug naar huis. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er vielen geen gewonden.

Vanwege de rookontwikkeling werden in de Kalverstraat drie winkels voor enige tijd ontruimd.

Seafood Bar

Deze tweede vestiging van The Seafood Bar opende in maart 2015 in Amsterdam. Na het succes van de eerste vestiging in de van Baerlestraat besloot eigenaar Fons de Visscher uit te breiden. Designbureau Estida realiseerde het project. In april opent de Familie de Visscher de derde vestiging van het seafood concept in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, een Seafood Market zoals het oorspronkelijke ooit was. Toen Fons de Visscher zijn eerste zaak aan de van Baerlestraat in Amsterdam opende had hij een combinatie van een bourgondische visspeciaalzaak/traiteur en restaurant voor ogen. Al snel, binnen een paar maanden, bleek het restaurantdeel dusdanig in trek te zijn dat er een tussentijdse verbouwing moest plaatsvinden om de vestiging naar de restaurantvraag aan te passen.

Fons de Visscher (56) was 26 jaar visboer voordat hij zijn zaak in Helmond verkocht en met zijn vrouw naar Amsterdam verhuisde. Daar opende hij in 2012 de Seafood Bar op de Van Baerlestraat, wat al snel iedere dag vol zat. Drie jaar later kwam daar een tweede locatie aan het Spui bij met 220 zitplaatsen. In 2016 opende de Visscher samen met zijn zoon Pepijn (29) en dochter Fleur (28) de derde zaak op de Ferdinand Bolstraat nummer 32.

 

Reageer op dit artikel