nieuws

‘Mister Spaghetti’ wil in Nederland binnen tien jaar dertig restaurants openen

Restaurant 1863

‘Mister Spaghetti’ heeft de ambitie om in Nederland dertig restaurants te openen in negen jaar tijd. Op 15 juli opende het eerste spaghetti-restaurant in Oosterhout.

‘Mister Spaghetti’ wil in Nederland binnen tien jaar dertig restaurants openen

Dit restaurant wordt uitgebaat door eigenaars Martijn Schellingerhout en Emile Timmers, onder begeleiding van Maarten Staps, die instaat voor de formule in Nederland. De van oorsprong Belgische keten heeft de ambitie om via franchise groot te worden in Nederland.

Twintig soorten saus

In Mister Spaghetti worden vijf soort spaghetti geserveerd, inclusief een spelt- en glutenvrije variant. Daarnaast telt het twintig soorten saus. ‘We zijn zeker geen traditioneel Italiaans restaurant met rood-wit of groen-wit geblokte tafelkleedjes’, aldus Maarten Staps.

Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs, drijvende krachten achter Mister Spaghetti in België, openden in maart 2014 hun eerste restaurant. Drie jaar later telt dit buurland al vier restaurants. ‘We kiezen voor een mooi, huiselijk interieur waar het gezellig zitten is, gaan voor een toffe sfeer en een waslijst aan spaghetti.’

XL Challenge

Mister Spaghetti in Nederland kent onder meer de XL Challenge. Lukt het de gast 2.3 kg spaghetti te verorberen binnen 30 minuten, dan eet deze gratis. Om voedselverspilling tegen te gaan werd ook een doggybag geïntroduceerd. Prijs voor een gerecht ligt tussen de 9 en 20 euro.

Foto's

Reageer op dit artikel