nieuws

Marleen en Jeroen Brouwer met Loohoeve op 100 in Lekker 2018

Restaurant 2257

Marleen en Jeroen Brouwer komen op nummer 100 nieuw binnen in de Lekker 2018. ‘We horen er bij!’ is de eerste reactie van een enthousiaste Marleen Brouwer. ‘Geweldig. Niet alleen voor ons, maar ook voor ons team. Ze waren heel zenuwachtig gisteren.’

Marleen en Jeroen Brouwer met Loohoeve op 100 in Lekker 2018
Jeroen Brouwer

Marleen en Jeroen Brouwer nemen de honderdste positie in in de Lekker 2018. De chefs en ondernemers zijn superblij. ‘Dit hadden we gehoopt, maar niet verwacht. Een droom. Echt waar. Volgend jaar willen we doordingen tot de top 80! Nu hebben we de smaak te pakken.’

De nummer honderd van 2017, Thijs Meliefste, is dit jaar de snelste stijger van Lekker 2018 en is opgeklommen naar nummer 69. ‘Ik houd het op de top-80 volgend jaar. Maar nummer honderd is al gaaf. Hoeveel goede restaurants zijn er wel niet in Nederland. En wij, hier in Schoonloo, staan op 100.’

Uitwerking Lekker 2018

Marleen en Jeroen Brouwer hopen dat de notering in Lekker 2018 nog meer consumenten naar Schoonloo zal brengen. ‘De consument leest toch die gids. Ik hoop dat ze door onze notering durven te komen om zelf kennis te maken met de gastvrijheid en de culinaire kwaliteiten van De Loohoeve.’ Lekker 2018

Marleen Brouwer laat weten dat het goed gaat in Drenthe. ‘Lekker druk; niet onder woorden te brengen. Plus een team dat staat. Daar hebben we wel lang mee getobd, maar nu loopt het heel lekker. Vijf koks in de keuken, waaronder sous Georgios (Jorgo) Tzanos. Tzanos werkte voorheen bij Basiliek, De Echoput en de Lindenhof in Giethoorn.

Brouwer heeft nog niet alle noteringen van Lekker 2018 kunnen bekijken. Wel is haar opgevallen dat Ciel Bleu de top drie binnen dendert. ‘Van zeven naar drie. Dat is een groot verschil hoor. Ben benieuwd wat dit zegt.’

Leestip:
Reportage De Loohoeve: Marleen en Jeroen gaan voor Michelinster voor hun Drentse restaurant.

 

Reageer op dit artikel