nieuws

Patrick Kessler nieuwe chef De Kersentuin

Restaurant 1246

Patrick Kessler is door signature chef Stefan van Sprang aangesteld als de nieuwe chef-kok van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam. Hij volgt Wessel Ruijmgaart op, die een eigen zaak gaat starten.

Patrick Kessler nieuwe chef De Kersentuin

Patrick Kessler werkt al sinds 2016 bij De Kersentuin, het restaurant is voor hem bekend terrein. Eerder werkte Kessler al vijf jaar met Van Sprang in de keuken van Aan de Poel** in Amstelveen. 

De opzet van De Kersentuin blijft nagenoeg gelijk: signature dishes van Stefan van Sprang, geserveerd met een gezonde dosis flair. Patrick Kessler volgt als chef-kok Wessel Ruijmgaart op, die is gestopt bij De Kersentuin om zich volledig op het openen van een eigen zaak te richten. 

Chef’s Menu: Van Sprang en Patrick Kessler

Vanaf eind oktober presenteren beiden samen een nieuw Chef’s Menu. ‘Deze maand begint het wildseizoen en niets zo lekker als een fazant, natuurlijk op het karkas gebraden. Klassiek geserveerd met zuurkool, maar dan op onze eigen wijze’, licht Van Sprang dat menu toe.

Restaurtant De Kersentuin maakt onderdeel uit van Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam. Bilderberg zet in haar hotels in op culinair. Met De Kromme Dissel in Bilderberg Klein Zwitserland en Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt zijn twee Michelinsterren in de gelederen, in Parkhotel Rotterdam wordt samengewerkt met Erik van Loo en in Garden Hotel dus met Stefan van Sprang.

>> Wessel Ruijmgaart weg bij De Kersentuin in Amsterdam

Reageer op dit artikel