nieuws

Sidney Heinze maakt comeback met eigen restaurant in Hilversum

Restaurant 11141

Sidney Heinze, die in 2006 een ster kookte voor restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht, opent op 8 november samen met zijn echtgenote en gastvrouw Michelle het nieuwe restaurant genaamd ‘Eten bij Sidney’, een authentiek Frans restaurant in Hilversum.

Sidney Heinze maakt comeback met eigen restaurant in Hilversum

In 2006 opende Sidney Heinze restaurant Soigné in Bussum. ‘Soigné liep zo goed liep dat we gasten vaak een ‘nee’ moesten verkopen.’ Heinze vond een restaurant met een maat groter in Naarden. Van 26 couverts naar 80. Na anderhalf jaar deed hij Soigné om die reden van de hand en nam het grotere Brasserie Chef’s in Naarden over, het restaurant dat hij omdoopte tot Fraîche.

Crisis

‘De tijd leek er rijp voor maar toen kwam de crisis.’ 430.000 euro was er geïnvesteerd. De voorspelde jaaromzet van een miljoen bleef uit. Het concept sloeg niet goed genoeg aan in Naarden. Toen het water hem aan de lippen stond – ‘mijn leveranciers en werknemers kon ik nog betalen, maar ik liep achter met het aflossen bij de bank en de huur’ – besloot hij van koers te wijzigen. ‘Ik heb goed om me heen gekeken en zo een laagdrempeliger concept bedacht’, aldus Heinze. Hij wijzigde in 2012 het hoger gegrepen Fraîche naar de stijl van een eetcafé met aanzienlijk lagere prijzen, genaamd Bordjes. Heinze: ‘Maar wel een heel goed eetcafé. Het moest de beste van de straat worden.’ Het bleek een goede move, gezien de tijd. ‘We zaten vol.’ Maar door de  gemiddelde besteding per gast in verhouding tot de hoge huur, lukte het niet meer om het financiële gat dat was ontstaan, te dichten. ‘We hadden tienduizenden euro’s schuld.’ Gevolg was dat in 2013 alsnog faillissement werd uitgesproken. ‘Dat na een enorm zwaar gevecht.’

Comeback

Afgelopen jaren werkte Heinze als chef-kok voor verschillende werkgevers. ‘Heb mijn schulden zoveel mogelijk weggewerkt en heb nu een rugzak aan ervaring.’ De talentvolle kok vond een aantal investeerders die in hem geloven. Op 1 november krijgt hij de sleutel van restaurant Lust – dat tot eind oktober de deuren open heeft – aan de Langestraat 94 in Hilversum. Het restaurant ‘Eten bij Sidney’ opent een week later de deuren in het pand. ‘We moeten dus echt gaan knallen, maar alles staat in de steigers. Ik kijk ernaar uit met mooie producten goede uitvoeringen te maken van klassiekers: draadjesvlees, maar niet zoals je hem thuis krijgt, maar ook een subliem bereide kip en huisgerookte zalm.’ Het restaurant telt 43 couverts. Op het terras zijn nog veertig zitplaatsen. ‘We gaan qua eten en service voor het wow-effect en willen verwachtingen gaan overtreffen.’

Reageer op dit artikel