nieuws

Leegstaand tankstation Utrecht wordt restaurant

Restaurant 1304

Een voormalig tankstation aan de Croeselaan in Utrecht wordt omgebouwd tot restaurant De Pomp. Voordat kan worden begonnen met de verbouwing moet Shell wel nog de grond saneren.

Leegstaand tankstation Utrecht wordt restaurant

Het tankstation staat al jaren leeg en is de buurt een doorn in het oog, zeker nadat het gebouwtje vorig jaar werd gekraakt. Vorige week werd uit drie voorgestelde nieuwe bestemmingen gestemd voor een restaurant. Het winnende initiatief kan kosteloos gebruik maken van het pand, of kiezen voor sloop en nieuwbouw.

In restaurant De Pomp zal een dikke knipoog worden gegeven naar de vroegere functie door daar veel naar te verwijzen, zegt mede-initiatiefnemer Marlou Kleijnen tegen De Utrechtse Internet Courant.

Verder komt op het afdak een moestuin en staat op de kaart alleen lijngevangen vis. De stijl wordt volgens Kleijnen ‘soul- & comfortfood’.

Samen met de sous-chef van het inmiddels gesloten restaurant Vaartsche Rijn verderop in de stad en de eigenaar van Broei (ook eigenaar van Vaartsche Rijn) zal Kleijnen met De Pomp ook veel de buurt willen betrekken bij het nieuwe restaurant.

Het pand en de grond zijn eigendom van NS, vroeger liep op deze plek een goederenspoor. De laatste gebruiker Shell is verantwoordelijk voor het saneren van de grond onder het tankstation. Pas daarna kan worden begonnen met de realisatie van een restaurant.

Reageer op dit artikel