nieuws

GaultMillau 2018: Wijnkaart van het Jaar Restaurant en Theater Bouwkunde Deventer

Restaurant 1645

Restaurant en Theater Bouwkunde in Deventer heeft de Wijnkaart van het Jaar 2018 volgens GaultMillau 2018. De prijs werd uitgereikt op maandag 6 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de lancering van de GaultMillau gids voor 2018.

GaultMillau 2018: Wijnkaart van het Jaar Restaurant en Theater Bouwkunde Deventer

Een plek waar wijn sterk verbonden is met cultuur, zo omschrijft Jan Sebastiaan van Lissum op het podium Restaurant Theater Bouwkunde in Deventer. Heleen Boom: wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wijn is plezier. Alles in het leven moet je het beste proberen te doen. De beste wijn drinken voor de prijs die jij je kunt veroorloven. Zo staan wij in het leven. Maximaal genieten voor elke gast en elke portemonnee.’

GaultMillau spreekt lovend over Restaurant Theater Bouwkunde in Deventer en motiveert de award voor Beste Wijnkaart van het Jaar 2018 als volgt: ‘Dat kunst, cultuur, gastronomie en wijn sterk verwant zijn bewijst gastvrouw en vinologe Heleen Boom al meer dan dertig jaar. Samen met partner Pieter van de Pavoordt is ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in dit succesvolle theater annex restaurant. Haar wijnkaart is een schoolvoorbeeld voor kleine en grote sommeliers. Heleen heeft er een eigen karakteristiek aan gegeven. Ze beschikt over een enorme wijnkennis die ze graag gedoseerd vertelt. Vooral biologische wijnen hebben haar voorkeur. Puur, energiegevend, finesserijk en regio- en druiftypisch. Duurzaam geproduceerd met respect voor de omgeving. Ze vindt die wijnen vooral bij de kleine, gespecialiseerde importeurs. En de prijsstelling is aangenaam schappelijk.’

Heleen Boom runt Bouwkunde in Deventer al  ruim 36 jaar. Bouwkunde bevindt zich momenteel aan de vooravond van een belangrijke fusie waarvan Boom mede-initiatiefnemer is. Bouwkunde gaat op in Viking Film&Theater samen met Filmhuis de Keizer. De plannen dateren al van 2002 en het plan nadert de voltooiing in 2018.

Restaurant Bouwkunde

Restaurant Bouwkunde is het restaurant op de begane grond van Theater Bouwkunde waar je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eet met een goed glas wijn erbij.  Chef Pieter van de Pavoordt en zijn sous chef Nickey Vlierhuis werken  zo veel mogelijk met duurzame en biologische ingrediënten. Er wordt stoer gekookt, maar nooit grof en smaak staat altijd voorop. Restaurant Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom.

GaultMillau Wijnkaart van het Jaar

  • Wijnkaart van het Jaar 2018: Restaurant en Theater Bouwkunde Deventer
  • Wijnkaart van het Jaar 2017: Bistro Bord’o, Leiden
  • Wereldmuseum Rotterdam, Wijnkaart van het Jaar 2016
  • Wijnkaart van het Jaar 2015: La Rive in Amsterdam
  • Wijnkaart van het Jaar GaultMillau 2014 voor Rijsel
  • Wijnkaart van het Jaar 2013: Lindeboom New Style in Beek
  • Wijnkaart van het Jaar 2012 Het Savarijn in Nijmegen

GaultMillau

Ieder jaar kent Gault&Millau ter gelegenheid van de verschijning van de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids een aantal awards toe aan horecaprofessionals en -bedrijven die zich op bijzondere manier hebben onderscheiden. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, aan het slot van de openingsdag van de vakbeurs Gastronomie | Fine Food Professional.

Vanaf woensdag 8 november is de nieuwe GaultMillau gids verkrijgbaar in diverse boekhandels  en via internet tegen een verkoopprijs van euro 12,95 (ISSN 2468-015X).

Reageer op dit artikel