nieuws

Restaurant Mos* winnaar van Ron Blaauws The Fat Dog Challenge

Restaurant 1319

Restaurant Mos heeft The Fat Dog Challenge van Ron Blaauw– een wedstrijd tussen horecaprofessionals om de ‘beste hotdog van Nederland’ te creëren- gewonnen.

Restaurant Mos* winnaar van Ron Blaauws The Fat Dog Challenge

Restaurant Mos in Amsterdam, dat vorig jaar een Michelinster kreeg, mag in november drie dagen The Fat Dog overnemen én de winst houden. Ook prijkt de winnende hotdog een jaar op de menukaart van The Fat Dog. Head chef Thomas Kooijman van Mos reageert met een knipoog: ‘Ik stop direct bij Mos, ga nu alleen nog maar hotdogs maken. Nee, hartstikke leuk om deze wedstrijd te winnen.’ Kooijman creëerde een Japans georiënteerde hotdog genaamd Pearl Harbour dog.  ‘ De hotdog lekker pittig gemaakt met  wasabi, zwarte sesam, kimchi, ketchup van nori, en rijstvlokken met pandan geparfumeerd.’ Het geheel werd geserveerd met een vliegtuigje. Wanneer Mos The Fat Dog gaat overnemen is nog niet bekend. ‘Dat gaan we nog nader bepalen.’

250 inschrijvingen

Zo’n 250 restaurants hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd, waarvan er 18 restaurants uitgenodigd werden voor de eerste proefronde die in de eerste week van september plaatsvond. Zes finalisten kwamen toen uit de bus: Cuichine, Bridges, Eethuys 1535, Tommy Maximiliaan, MOS en Hoender en Hop.

Deze zes finalisten ontvingen een socialmedia-kit waarmee zij tot en met 5 oktober 23:59 zoveel mogelijk stemmen moesten verzamelen via een link naar een stemformulier. Het aantal stemmen telde mee in de eindscore in de finale.

The Fat Dog Challenge

The Fat Dog Challenge is een wedstrijd voor horecacollega’s die strijden om hun idee van de ‘beste hotdog van Nederland’ op de menukaart te zetten bij The Fat Dog. Keukenhelden werden uitgedaagd om een hotdog te creëren die vernieuwend, uitvoerbaar en verkoopbaar is.

Bekijk hier de foto’s van de hotdogs van alle finalisten

Reageer op dit artikel