nieuws

Journalist krijgt neprestaurant in tuinhuisje op nummer 1 Tripadvisor

Restaurant 3601

Journalist van onder meer Vice Magazine, Oobah Butler, wist zijn neprestaurant ‘The Shed’ op de nummer één van de Londense Tripadvisor te krijgen. Hij schreef zelf lovende recensies uit naam van onbestaande gasten.

Journalist krijgt neprestaurant in tuinhuisje op nummer 1 Tripadvisor

De journalist heeft een verleden als ghostwriter en schreef regelmatig tegen betaling neprecensies voor restaurants om zo de ranking op Tripadvisor te verbeteren. Dit bracht hem op het idee om te proberen zijn eigen schuur in de achtertuin beroemd te maken, zo meldt Butler op de website van Vice Magazine.

Geknutselde gerechten

Hij ontwierp een professionele website, inclusief foto’s van prachtige gerechten. Deze werden vaak met knutselmateriaal in elkaar gezet. Daarnaast kocht Butler een gsm om bereikbaar te zijn als restaurateur. Een adres kreeg het restaurant niet. Gasten werden er alleen op afspraak toegelaten, zo vermeldde hij. Deze wimpelde hij vervolgens weer af door te zeggen dat het restaurant de komende maanden volgeboekt zat. Ondertussen startte de journalist met het schrijven van lovende recensies. In zijn omgeving spoorde hij mensen aan hetzelfde te doen. En zo werd The Shed in november verkozen tot het beste restaurant van Londen.

‘De telefoon stopte niet met rinkelen’

‘De telefoon stopte niet met rinkelen. Ik werd voortdurend gebeld door gasten die een tafel wilde reserveren en leveranciers die me staaltjes wilden opsturen. Maar ik scheepte iedereen af door te zeggen dat het restaurant de komende zes maanden volgeboekt was.’

Reageer op dit artikel