nieuws

Eerste editie Masterclass Talenten Academie met topchefs als Jonnie Boer en Ron Blaauw van start

Restaurant 3072

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Chefs als Ron Blaauw, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk,, Julius Jaspers en Onno Kokmeijer dagen tijdens dit trainingsprogramma jonge, ambitieuze chefs uit om het beste uit zichzelf te halen.

Eerste editie Masterclass Talenten Academie met topchefs als Jonnie Boer en Ron Blaauw van start

Het is een training vanuit een topsportgedachte. Het gaat over talentontwikkeling op het gebied van fysieke, technisch, tactische maar bovenal mentale vaardigheden. In kookstudio Taste of Okura kunnen gasten terecht voor culinaire workshops en masterclasses. Chef Louise O’Hare leert deelnemers stap voor stap hoe ze hun eigen Michelinster-waardige gerechten kunnen bereiden tijdens workshop die zijn geïnspireerd door de verschillende restaurants van Hotel Okura Amsterdam.

Gedragstrainer

Het initiatief komt van gedragstrainer en coach Marco Wins. Wins heeft zijn basis in het (speciaal) onderwijs en in de topsport. Hij is werkzaam als mental coach binnen het betaald voetbal. Dit neemt hij, samen met zijn ervaring als ex-topsporter, mee in het bedrijfsleven. In het voorjaar van 2017 kwam het idee bij Wins op om talenten in de keuken te trainen. De training geeft hij samen met een topteam van vooraanstaande chefs. ‘Kennis delen, mentaal sterker worden, kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen, onderlinge wedstrijdjes in koken en (kick)boksen bij oud-wereldkampioen Peter Teijsse van The Fight Club Amstelveen. Een totaalpakket dat er voor moet zorgen dat elk talent zichzelf kan ontwikkelen en verbeteren. Dat is de gedachte en het doel van MTA.’

Kickboksen en koken

Jonnie Boer

Alle lesdagen beginnen met een theoriedeel in de Taste of Okura, de kookschool van Hotel Okura Amsterdam, waarna de kandidaten een workshop van een topchef krijgen en uitgedaagd worden tot het uiterste te gaan. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de chefs, die als ervaringsdeskundigen als geen ander kunnen vertellen over de valkuilen en kansen om te presteren op hoog niveau. Omdat vooral het mentale en fysieke welzijn een grote rol spelen wordt de dag afgesloten in The Fight Club Amstelveen, waar de kandidaten onder leiding van Peter Teijsse hun energie kwijt kunnen tijdens een kickboks-sessie.

Over In 2 Work

In 2006 richtte Winns In 2 Work op met als doel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen en mensen in het werkveld – van hoog tot laag – te trainen en te begeleiden. Naast het aansturen van zijn eigen team, traint en coacht hij mensen die de ambitie hebben om optimaal te presteren in de werkomgeving. Door middel van Coaching Optimal Performance (COP) neemt hij gedragsgerelateerde knelpunten weg. Winns begeleidt mensen naar hun top: ‘Het is mijn doel om mensen individueel en in teamverband mentaal sterker te maken zodat zij hun prestaties optimaliseren. Daarbij ga ik uit van individuele kracht en van de overtuiging dat iemand alleen optimaal presteert als er op authentiek gedrag wordt gefocust. Je moet dicht bij jezelf kunnen blijven.’

Reageer op dit artikel