Bib Gourmand-restaurant Brasserie Bakboord: nieuwe eigenaar

Bib Gourmand-restaurant Brasserie Bakboord: nieuwe eigenaar

Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere.  Van der Meer wordt met deze overname eigenaar van het enige Bib Gourmand-restaurant in Flevoland.

De Bib Gourmand is niet de enige titel die Brasserie Bakboord in de wacht heeft gesleept. Het restaurant staat al tijden op nummer 1 op TripAdvisor Almere, is meerdere malen verkozen tot beste zakelijke locatie van Almere en heeft een Gold Award gewonnen in de verkiezing van Leukste Restaurant 2018. Taco van der Meer: 'Brasserie Bakboord is een mooi bedrijf met zeer betrokken personeel dat het restaurant in een moeilijke tijd draaiende heeft gehouden. Ik draag Almere en de horeca een warm hart toe en zie ernaar uit om mijn steentje hieraan te kunnen bijdragen.'

Taco van der Meer

Taco van der Meer is onder andere eigenaar van 4-sterren Superior Design Hotel The Albus in Amsterdam en Restaurant Senses by Lars Bertelsen. Daarnaast bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies, waaronder die van voorzitter Financiële Commissie KHN Landelijk.

Van der Meer is groot voorvechter van duurzaam ondernemen. Zo heeft The Albus sinds maart 2017 geen gas meer nodig voor zijn energievoorziening en opereert hierdoor als eerste hotel van Europa CO2-neutraal. Ook bij Bakboord zal duurzaamheid een grotere rol gaan spelen. Van der Meer zal zijn ondernemingen in Amsterdam blijven beheren; de dagelijkse leiding van Bakboord blijft in handen van het huidige management.

Het restaurant is gesloten tot 2 maart 2018 om veranderingen aan te brengen aan het interieur. Ook zal er een nieuwe menukaart geïntroduceerd worden. Traditionele hardlopers zoals de Zeetong en Tournedos blijven op de kaart; hieromheen komen verrassende, nieuwe gerechten. Vanaf 3 maart staat het vertrouwde personeel weer klaar om de gasten te verwelkomen met de service en kwaliteit waar Brasserie Bakboord om bekendstaat.

De vorige eigenaar van Brasserie Bakboord, Edwin Takens (50) overleed eind 2017.