nieuws

Sergio Herman en François Geurds jurylid in kookprogramma RTL

Restaurant 9897

Hij is al jarenlang te zien op de Vlaamse tv in de jury bij verschillende kookprogramma’s, en nu wordt Sergio Herman ook jurylid in een nieuw Nederlands programma: Superstar Chef. Samen met sterrenchef François Geurds en culinair kenner Miljuschka Witzenhausen vormt hij de jury van het RTL programma, dat vanaf 24 april wordt uitgezonden en waarin duo’s van bekende Nederlanders en topchefs koken.

Sergio Herman en François Geurds jurylid in kookprogramma RTL

In Superstar Chef worden acht bekende Nederlanders gekoppeld aan acht Nederlandse topchefs om in duo’s de kookstrijd aan te gaan. Sergio Herman, Francois Geurds en Miljuschka Witzenhausen beoordelen hun prestaties. Tijl Beckand presenteert het programma.

De deelnemende chefs zijn onder meer Joris Bijdendijk van Rijks*, André Gerrits van ’t Amsterdammertje*, Lucas Rive van restaurant Lucas Rive* en Freek van Noortwijk van onder meer Breda en Guts&Glory. Welke andere vier chefs deelnemen, wordt later bekendgemaakt.

Opzet Superstar Chef

Iedere week krijgen de duo’s twee verschillende opdrachten die zij in de ‘Superstar Chef’-keuken uitvoeren. Ze moeten hierbij alles op alles zetten om op absoluut sterrenniveau te koken. Om dit niveau te bereiken trainen de chefs hun bekende teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. Ieder team kan wekelijks zijn eigen gerechten samenstellen en na een week hard trainen gaan de duo’s in de studio de strijd met elkaar aan.

Tijdens de competitie in de ‘Superstar Chef’-keuken, koken de duo’s echter steeds minder samen. Zodra presentator Beckand dat aangeeft, en de keuken rood kleurt, moeten de chefs vanaf de zijlijn toezien hoe hun pupil het er alleen vanaf brengt. De topchefs mogen vanaf dat moment alleen nog aanwijzingen geven. De duo’s weten nooit wanneer dit gebeurt. Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten.

Reageer op dit artikel