nieuws

Pastaketen L’Osteria naar Nederland

Restaurant 1730

Pasta- en pizzarestaurant L’Osteria komt naar Nederland. In april opent L’Osteria in Amsterdam, in het Amstelkwartier. Het restaurant komt naast George Marina vlak achter het nieuwe QO Hotel.

Pastaketen L’Osteria naar Nederland

De formule L’Osteria ziet ruimte voor tien of meer vestigingen in Nederland. De primeur is voor L’Osteria Amsterdam.

De keten van pasta- en pizzarestaurants L ‘Osteria zag in 1999 het levenslicht in het Duitse Nürnberg. Naast Duitsland zijn er restaurant in Oostenrijk, Zwitsterland en Engeland.  De keten maakt sinds 2015 gebruik van de eigen pasta’s uit de L’Osteria fabriek in Nurnberg. ‘Macaroni, strozzapreti, tortellini en co produceren wij sindsdien in eigen regie – veel andere pastasoorten staan op de planning.’

Voor de start op de Nederlandse markt en L’Osteria Amsterdam hebben de Nederlandse initiatiefnemers Jaap Schalken en zakenpartner Stephan van Kruisselberge in maart 2017 een overeenkomst getekend met formulefranchisegever L’Osteria GmbH in Nürnberg.

Nederland is na thuisland Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië, speerpunt voor L’Osteria en het vijfde land waar de succesvolle quickserviceformule vestigingen gaat openen.

L’Osteria Amsterdam door Jaap Schalken van Kamps

L'Osteria Amsterdam

Opgericht in 1999 door Friedemann Findeis en Klaus Rader, is L’Osteria als quickserviceformule zeer succesvol met alles wat de Italiaanse keuken biedt, met producten voor het oog van de consument ter plekke vers gemaakt, van hoge kwaliteit, snel geserveerd en in een aangename omgeving. In die zin lijkt de formule op Happy Italy. 

Jaap Schalken, een van de Nederlandse initiatiefnemers, was jarenlang verantwoordelijk voor de bakkerijketen Kamps en werkte tot vorig jaar voor Le Duff Germany, het Duitse moederbedrijf van Kamps.

 

Reageer op dit artikel