nieuws

Wijnschool L’Ecole du Vin de Bordeaux nodigt wijnprofessionals uit 

Restaurant 2085

In 1989 richtte de Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (CIVB) een wijnschool op in het centrum van de stad Bordeaux om zowel wijnprofessionals als wijnliefhebbers te informeren over alle ins- en outs van het grootste wijngebied van Frankrijk.

Wijnschool L’Ecole du Vin de Bordeaux nodigt wijnprofessionals uit 
Edwin Raben

De docenten van l’Ecole du Vin in Bordeaux zijn mensen uit het wijngebied, oenologen en producenten. In 2006 breidde l’Ecole du Vin de Bordeaux uit naar het buitenland en bijna dertig jaar na de oprichting heeft l’Ecole du vin de Bordeaux 250 geaccrediteerde Bordeaux Wine Educators opgeleid die op hun beurt jaarlijks meer dan 80.000 personen in twintig landen opleiden. Er zijn inmiddels ook 31 aangesloten partnerscholen over de hele wereld.

Nederlandse Bordeaux Wine Educators

In Nederland zijn er momentBordeaux Wine Educatorseel twee geaccrediteerde Bordeaux Wine Educators, te weten: sommelier Edwin Raben en Master Vini Fransbert Schermer. Deze gepassioneerde docenten zijn onlangs opnieuw naar Bordeaux geweest om hun kennis over het wijngebied op te frissen en om hun 4-jarige accreditatie te verlengen. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in het wijngebied en zijn in staat om hun kennis over te brengen op wijnprofessionals. In Nederland zullen de Bordeaux Wine Educators dit jaar 12 presentaties geven. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Raben of Schermer.

Reageer op dit artikel