nieuws

De Vegetarische Slager opent restaurant De Vleesch Lobby

Restaurant 2629

De Vleesch Lobby, het restaurant van De Vegetarische Slager, heeft op 1 april haar deuren geopend. Het restaurant is gevestigd aan de Hooikade in Den Haag.

De Vegetarische Slager opent restaurant De Vleesch Lobby
De Vleesch Lobby van de Vegetarische Slager heeft op 1 april haar deuren geopend.

Het restaurant De Vleesch Lobby is naar eigen zeggen één van de eerste vegetarische restaurants ter wereld waar plantaardig vleesch het centrale thema is. De naam van het restaurant refereert aan de ambitie van ondernemer Jaap Korteweg om plantaardig vleesch te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Zijn overtuiging is dat de vleesconsumptie binnen 25 jaar sterk is verminderd. Het restaurant moet volgens Korteweg een hotspot worden voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en vleesliefhebbers, meldt Adformatie.

Leestip: Vuurtoreneiland: Duurzaam dineren in het groen

Plantaardig met vleesbeleving

In het restaurant wordt gewerkt met producten van het merk De Vegetarische Slager: plantaardige producten met de structuur, smaak en beleving van vlees. ‘Hier vertaalt ons culinaire team onze visie op de voedselrevolutie, waarbij het ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze niets hoeven te missen als ze vlees één of meerdere dagen achterwege laten’, zegt Korteweg.

Op het menu staan bijvoorbeeld spiesjes met vegetarische kipstuckjes en ketjap, atjar en gepofte nasi, maar ook een kleine burger met vegan cheddâh en vegetarische bacon.

Lees ook: Grand Catering biedt totaal veganistische catering aan Van Nelle Fabriek

Bakermat van vegetarisme

De Vleesch Lobby is gevestigd aan de Hooikade 4. Het pand waarin het restaurant is gevestigd werd rond de introductie van het Slachtverbod gebouwd en was al bakermat van het vegetarisme, onder andere door vegetarisch restaurant De Dageraad dat er jarenlang was gevestigd. De Vleesch Lobby is geopend op dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner.

Ook de moeite waard: De Landbouw: ‘Ben flink op mijn bek gegaan’

Reageer op dit artikel