nieuws

Loetje met groot restaurant naar Almere

Restaurant 8644

Het gaat goed met de uitrol van de Loetje biefstukken in Nederland. In maart 2018 opende aan de Zuidas in Amsterdam een nieuwe Loetje en er zijn locaties gevonden in Nijmegen en in Reeuwijk. Nu komt er ook een Loetje in Almere: geen kleintje!

Loetje met groot restaurant naar Almere

Loetje Almere krijgt een vloeroppervlakte van 840 vierkante meter restaurant en 265 vierkante meter deels overdekt buitenterras. Loetje Almere komt in het Martinez-gebouw aan het Mandelaplein 1. Dit meldt Vastgoedmarkt.

Het pand in Almere van 20.000 m2 en 80 meter hoge object direct aan het station van Almere-stad wordt herontwikkeld naar een multifunctioneel gebouw met een 222 kamers tellend hotel, 141 short-stay appartementen, een fitness club, business lounge en een beperkt aantal kantoorsuites.

Het hotel  in Almere en de short-stay appartementen zijn al verhuurd aan de Plaza Hotelgroup uit Heilbronn Duitsland. Oplevering is gepland voor het vierde kwartaal van 2018.

Meer Loetje biefstuk

In maart 2018 ging Loetje van start aan de Zuidas in Amsterdam, midden in het zakendistrict aan de Parnassusweg. Loetje  biefstuk doet hier  ook veel borrels en ontbijt.  Maar ook asperges staan bij Loetje op de kaart. De zaak is zeven dagen in de week open vanaf 8 uur ’s ochtends.. In de zomer van 2019 staat het restaurant aan de plas Elfhoeven in Reeuwijk gepland. Nog deze zomer komt er een Loetje in Nijmegen. Deze zaak gaat zeven dagen per week vanaf 10 uur ’s ochtends draaien. De keuken gaat dicht om 22.30 uur. Loetje Nijmegen komt aan de Handelskade.

De Loetje biefstuk vestiging aan de Reeuwijkse plassen is de zestiende vestiging van de keten die in 1977 ontstond in Amsterdam. Loetje staat bekend om haar biefstuk.

Ludwig Klinkhamer, beter bekend als Loetje, startte in 1977 het gelijknamige café in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid. Het biefstukkenimperium startte in een bruine kroeg met een familiaire sfeer en ad rem personeel. Naast een biertje drinken, kon je er ook biljarten én een uitsmijter of broodje bal eten. In die tijd vestigden zich steeds meer reclame- en mediabureaus in Amsterdam-Zuid die voor de lunch behoefte hadden aan iets meer dan alleen een uitsmijter. Zo kwam de biefstuk met witbrood op de kaart, en dat werd al snel zo’n succes dat de biljarttafels het veld moesten ruimen.

 

Reageer op dit artikel