nieuws

Restaurant Hemelrijk stopt na 25 jaar

Restaurant 2440

Restaurant Hemelrijk in Hulst sluit op 18 juni de deuren. Na circa 25 jaar komt daarmee een einde aan “het Hemelse avontuur” van Thomas, Frank en Irene d’Hooge.

Restaurant Hemelrijk stopt na 25 jaar
Restaurant Hemelrijk sluit op 18 juni definitief de deuren.

Thomas, Frank en Irene d’Hooge hebben op maandag 23 april via een Facebook-bericht bekendgemaakt dat het Hemelrijk gaat sluiten. ‘Van vrijdag 4 mei tot en met zondag 17 juni serveren we ons laatste menu ‘Hemelse smaken’ met daarop alle klassiekers van Frank & Thomas. Komt u nog een laatste keer genieten van ons stukje hemel?’, zo staat op het sociale medium geschreven. De ondernemers willen nog geen mondelinge toelichting geven aan Misset Horeca en komen hier later op terug.

Begin dit jaar maakten de ondernemers via hetzelfde medium bekend dat zij met pensioen wilden gaan. Om die reden hadden ze besloten op termijn te stoppen met Hemelrijk in de huidige vorm. Ook zou het horecapand in Hulst in de verkoop worden geplaatst. Destijds gaven zij aan in 2018 nog door te gaan, maar nu is toch besloten “de poorten van het Hemelrijk” eerder te sluiten.

Bekijk ook deze fotorepo: Binnenkijken bij vernieuwd en uitgebreid ML in Haarlem

Thomas nog niet klaar voor overname

Tegen dagblad PZC zei Thomas d’Hooge (zoon en chef) in januari: ‘Ik ben er nog niet klaar voor het pand van hen over te nemen’. Thomas zwaait sinds 2012 de scepter in de keuken en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader. Hij werd meerdere keren door GaultMillau genomineerd voor Belofte van het Jaar, maar won de titel niet. Wat zijn toekomstplannen zijn, is ook nog niet bekend.

Lievelingsadres van GaultMillau

Restaurant Hemelrijk staat al jaren in de GaultMillau gids. In 2014 kwamen ze met 16 punten binnen als hoogste nieuwkomers. In de GaultMillau 2018 is het restaurant ook opgenomen in de lijst Bijzonder tot Onbetwistbare Top GaultMillau 2018 met 16 punten én in de lijst met lievelingsadressen. De restaurants in deze laatste lijst worden in de gids beschreven als ‘een restaurant waar zij na elk bezoek liefst de volgende dag al weer zouden terugkeren. Bijvoorbeeld vanwege de bijzondere gezellige sfeer, de prachtige ambiance, de hartverwarmende gastvrijheid, enz.’

Leestip: Actieweken: Restaurants in de tang van acties

Reageer op dit artikel