nieuws

500 mensen schuiven aan op de Brink in Deventer

Restaurant 1680

Gasten kunnen  zaterdag 26 mei aanschuiven bij de lange, gedekte tafel midden op de Brink in Deventer. Daar maken zee kennis met lokale boeren en hun producten via een hoorspel tijdens Van Riek tot Vork. 

500 mensen schuiven aan op de Brink in Deventer

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en naast de rijke geschiedenis van de stad Deventer wordt ook de historie van de omliggende dorpen gevierd. Welke producten worden verbouwd rondom Deventer, wie zijn de lokale helden als het gaat om ons voedselsysteem? Welke groep mensen voedt de stad al 1250 jaar lang? Van Riek tot Vork zet twee boeren in de schijnwerpers en nodigt gasten  uit om naar hun verhaal te luisteren, door middel van een straatdiner met hoorspel.

1250 voedselgeschiedenis

Gasten eten aan een lange tafel, hebben een koptelefoon op en krijgen te horen wie er al meer dan 1250 jaar voor het eten zorgt. Gedurende de dag serveert Van Riek tot Vork aan, in totaal, 500 mensen een klein gerecht en horen zij het verhaal van een boer via een koptelefoon. Hoe ziet zijn dag eruit? Hoe komt de asperge of het varkensvlees op je bord? En hoe ziet deze boer zijn rol in het voedselsysteem? De bezoeker wordt in twintig minuten meegenomen naar het platteland en komt te weten welk verhaal er achter hun bord eten schuilt.

Tijdens de dag kunnen mensen kennismaken met aspergeteler Hans Nieuwenhuis van Aspergeboerderij de Boerkamp en met Erik Stegink van Piggy’s Palace die voor een stukje varkensvlees zorgt. Kok Maaike Diks (bekend van de Weesjeskantine bij Het Burgerweeshuis) bereidt de verfijnde, smaakvolle gerechtjes. Sanne Wiltink, mede-initiatiefnemer Van Riek tot Vork: ‘Ik wil middels dit project Deventenaren bewust maken van het voedsel dat ze eten en waar het vandaan komt.’  Het evenement is vrij toegankelijk en het is niet mogelijk om te reserveren.

Reageer op dit artikel