nieuws

Nieuwe categorie in actieweek Dining with the Stars

Restaurant 3639

In de komende actieweek Dining with the Stars – 18 juni tot en met 4 juli 2018 – is een nieuwe categorie toegevoegd. Het gaat om ‘veelbelovende restaurants’. Le Garage in Amsterdam, De Rozario in Helmond en Cabillaud in Venlo vallen hieronder. Hun menuprijs bedraagt 49,50 euro voor een vijf gangen diner, overige deelnemers vragen 59,50 euro.

Nieuwe categorie in actieweek Dining with the Stars

‘Speciaal voor deze editie van Dining with the Stars hebben we de veelbelovende restaurants-categorie toegevoegd, deze restaurants beschikken nog niet over een Michelinster. Echter, verwachten wij veel van deze toprestaurants in de toekomst. Zij bieden tijdens deze editie speciaal voor Dining with the Stars een vier gangen lunch aan voor 39,50 euro en een vijf gangen diner voor 49,50 euro.’

In totaal doen 88 restaurants mee aan de actie Dining with the Stars in juni en juli 2018. 36 Van hen hebben geen ster. Zij vallen in de categorie veelbelovend of hebben een notering in GaultMillau.

Jeroen van den Brink, ceo van DiningCity – organisator van Dining with the Stars – verklaart de uitbreiding als volgt: ‘We kregen veel vragen van restaurants die aangaven wel op sterrenniveau te koken maar nog geen erkenning in de vorm van een Michelinster te hebben. Zij wilden toch meedoen. Daarom hebben wij deze test nu gedaan; ook om de restaurants tegemoet te komen. Een dergelijke uitbreiding werkte in België extreem goed; vandaar dat we dat dus ook in Nederland proberen. Het ziet er goed uit want er zijn al 24% meer reserveringen gemaakt.’

Aantal deelnemers van 71 naar 88

Aan de vorige editie eind 2017 deden 71 zaken mee. Door de nieuwe categorie stijgt het aantal deelnemers dus wel. Van de 71 deelnemers eind vorig jaar hadden er 49 een of meerdere Michelinsteren. Het enige restaurant dat in november vorig jaar koos voor aanbetalen, Aan de Poel, neemt aan deze editie niet deel.

Deelnemers zomereditie 2018

Restaurant Bougainville in Hotel TwentySeven in Amsterdam doet ook mee aan Dining with the Stars zomer 2018. Deze zaak – zonder ster – serveert ook een vijf gangen menu voor 59,50. Onder de deelnemers zit ook één Belg, Vivendum. Dit sterrestaurant vraagt 65 euro voor een vijf gangen diner.

Consumenten die reserveren doen er verstandig aan goed te kijken naar de individuele prijzen die een restaurant vraagt. Zoals de nieuwsbrief van Dining with the Stars van DiningCity kopt: 5-gangen menu vanaf € 49,50. Deze prijs geldt maar voor een beperkt aantal restaurants. Gasten die bijvoorbeeld bij de Bokkedoorns in Overveen (twee Michelinsterren) gaan eten betalen 74,50 voor een vijf gangen diner en 59,50 euro voor een vier gangen lunch per persoon. Restaurants met twee steren mogen namelijk een toeslag vragen van 15 euro. Restaurant ‘t Havenmantsje in Harlingen– geen ster, wel 14 punten Gault Millau – vraagt wel weer 59,50 voor een vijf gangen diner en 44,50 voor een vier gangen lunch.

Deelnemers Dining with the Stars met twee sterren

Naast De Bokkedoorns doen ook &Moshik, ‘Nonnetje, Fred en Parkheuvel mee als tweesterrenrestaurants.

Categorie deelnemers Veelbelovend

De Fuik Aalst
De Rozario, Helmond
Le Garage, Amsterdam
De Zon, Ommen
Prikkelz, Eersel
Raffles Den Haag
Auguste, Maarssen
Cabillaud, Venlo
Damianz, Roermond
De Dyck, Woubrugge
Geronimo, Hilvarenbeek
Grahams Kitchen, Amsterdam
Oonivoo, Uden
Pieters, Bergambacht
Saffraan, Amersfoort
Central Park by Ron Blaauw, Voorburg

 

 

Overige niet ster-deelnemers zijn

Red Chili,
Rijnzicht
Vane,
Villa La Ruche
Zout & Citroen
El Qatarijne
Het Bosch
Het Sentiment
Het oude Gemeentehuis
Jaimie van Heije
Karel V
Merlot
Op Buuren
Voltaire/Parc Broekhuizen
Havenmantsje
’t Kalkoentje
Arc by Lute
Bougainville
Kruidfabriek by Lute
De Nieuwe Polderkeuken