nieuws

Konijnenvoer: naam van veganistisch restaurant Arnhem

Restaurant 3243

In Arnhem gaat in juli 2018 restaurant Konijnenvoer van start. Een honderd procent plantaardig concept, maar dat had je misschien al begrepen uit de naam. Het concept was al actief als pop-up en op festivals, maar krijgt nu een vaste locatie aan de Apeldoornseweg. ‘De grootste vleesliefhebbers hebben niet door dat ze veganistisch eten bij ons,’ zegt mede-eigenaresse Imane Dafer.

Konijnenvoer: naam van veganistisch restaurant Arnhem

‘De naam restaurant Konijnenvoer is natuurlijk heel cynisch bedoeld. En je moet hem met een korreltje zout nemen. Bij veganistisch eten denken veel mensen meteen dat het gaat om blaadjes sla, bleekselderij en wortels. Maar het kan ook gyros of mac and cheese zijn, alleen dan plantaardig. De naam is grappig bedoeld; een beetje om het taboe aan te stippen. Wij willen laten zien dat het gewoon echt lekker is. En we gaan heel normale dingen serveren hoor, alleen dan 100 procent plantaardig. Veel van mijn vleesvrienden smullen van onze pasta bolognese of van het roerei dat we maken van doorgedraaide tofu met kruiden.’ Dafer benadrukt dat Konijnenvoer niet zo zeer vlees en zuivel wil ‘imiteren’ maar dat er juist een hoofdrol is weggelegd voor groente.

De zaak krijgt 35 couvert en is vier dagen per week open; op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De prijs van een hoofdgerecht wordt 12 tot 13 euro. ‘Daarnaast gaan we veel bijgerechten serveren omdat we houden van delen.’ Gasten kunnen bij Konijnenvoer terecht voor lunch, borrel en diner.

‘We zijn nu druk aan het klussen, menukaart samenstellen, alles regelen. Als we openen, moet het wel perfect zijn. We staan zelf heel erg achter ons veganistische restaurant. Iets dat Arnhem ook nog niet heeft. Standaard vleesvervangers inkopen gaan we niet doen. We werken met seitan, tofu, tempé et cetera. Onze burgers maken we bijvoorbeeld van seitan; met een structuur die lijkt op echt vlees.’

‘We gaan vooral soul food serveren bij resaturant Konijnenvoer. Pasta’s. Burgers, lasagne, et cetera. De chef, Demian Parasmo heeft Italiaanse roots en die zie je zeker terug in de keuze voor gerechten.

Veganistisch koken

Op de vraag of het moeilijker is om veganistisch te koken en in te kopen, antwoordt Imane Dafer ontkennend. Nee hoor. Je moet wat meer voorbereiden misschien. Snel een biefstuk in de pan gooien kunnen we niet doen natuurlijk. We maken zelf onze lekkere vleesvervangers. Maar als je eenmaal de juiste producten hebt gevonden, gaat het prima. Laatste hebben we bijvoorbeeld een goede cream cheese gemaakt van ongezouten soja yoghurt. Inmiddels weten we heel goed de weg in het productaanbod.’

>>> Dossier duurzaamheid op Misset Horeca

Reageer op dit artikel