nieuws

‘Moeder’-Humphrey’s gaat verhuizen in Nijmegen

Restaurant 2011

De allereerste vestiging van restaurantketen Humphrey’s, in Nijmegen, gaat verhuizen. Na 26 jaar verlaat Humphrey’s haar pand aan de Waalkade voor een plek in het centrum van de stad. Nijmegen was de stad waar de formule het levenslicht zag; er zijn nu 16 vestigingen in 14 steden.

‘Moeder’-Humphrey’s gaat verhuizen in Nijmegen

Humphrey’s heeft 16 vestigingen in Nederland en heeft een vaste prijs voor een driegangen-keuze menu. Rob Adriaanse begon de keten ooit in Nijmegen. De zaak verhuist van de Waalkade in deze stad naar een pand aan Klein Mariënburg. De verhuizing staat gepland voor najaar 2018. De nieuwe locatie zit tegenover arthouse Lux, een filmhuis en cultureel podium. Het vastgoed is van Ton Hendriks en Adriaanse gaat de locatie huren. Adriaanse verwacht veel gasten via het filmhuis te krijgen.

Op de nieuwe locatie krijgt Humphrey’s 220 zitplaatsen.

Tegen dagblad De Gelderlander zegt Rob Adriaanse ‘hartstikke blij’ te zijn. Adriaanse begon zijn eerste vestiging aan de Vismarkt in zijn stad. Later verhuisde hij naar de Waalkade waar hij de zaak 26 jaar exploiteerde. Humphrey’s is zeker niet de eerste locatie die de Waalkade verlaat.

Eerder vertrokken onder meer de ondernemers van Beaubourg en Vaderland, zij kozen ook voor een zaak in het centrum.

Waalkade Nijmegen

Adriaanse zegt over zijn beslissing om te verhuizen: ‘De Waalkade loopt heel goed in de zomer, dan is het een prachtige plek. Maar in de winter is het er kil en stil. En de winter duurt langer dan de zomer. Veel horeca verschuift naar het centrum. Dat was 26 jaar geleden wel anders. In het centrum gaan de mensen uit. We zitten straks vlak bij de bioscopen,  mensen willen vaak voor de film nog een hapje eten. En de Vierdaagse-feestenlocaties zoals het Faberplein zijn vlakbij.’

Ook het beleid van de gemeente speelt een rol bij het vertrek volgens de horecaondernemer. Adriaanse: ‘Het plan is om de Waalkade te vergroenen. Maar wanneer gaat dat gebeuren? Hoe komt het er uit te zien? En kunnen auto’s hier straks nog parkeren? Ik ga er niet op wachten.’

De Waalkade zat in 2013 en 2014 anderhalf jaar op slot vanwege de bouw van een waterkering, met als gevolg kelderende omzetten. Humphrey’s kreeg na veel getouwtrek hierover 132.000 euro van de gemeente Nijmegen vanwege misgelopen inkomsten.

Humphrey’s staat op nummer 56 in de Misset Horeca Top 100 van 2018 met een omzet van €28,4 miljoen.

 >> Meer over Humphrey’s

Reageer op dit artikel