nieuws

Tv-kok Anthony Bourdain (61) overleden

Restaurant 5828

Anthony Michael Bourdain, de Amerikaanse tv-kok, televisiepresentator en auteur, is op 61-jarige leeftijd overleden. Dat meldt CNN vrijdag 8 juni.

Tv-kok Anthony Bourdain (61) overleden
(c) ANP

CNN bevestigt Bourdain’s overlijden. Het zou om zelfdoding gaan.  ‘Zijn liefde voor grote avonturen, nieuwe vrienden, lekker eten en drinken, en bijzondere verhalen uit de hele wereld maakten hem een unieke verhalenverteller’, schrijft CNN in een reactie. ‘Zijn talenten hebben ons altijd verwonderd en we gaan hem vreselijk missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn dochter en de rest van zijn familie tijdens deze moeilijke tijd.’ CNN meldt verder dat Bourdain in Frankrijk werkte aan een aflevering van de CNN serie ‘Part Unknown’, waarmee hij een award won. Zijn goede vriend en Franse chef-kok Eric Ripert zou de tv-kok hebben gevonden in zijn hotelkamer vrijdagmorgen.

Over Anthony Bourdain

Bourdain reisde de wereld over op zoek naar authentieke gerechten, dranken en ervaringen. Hiervoor verkende hij alle uithoeken van de wereld. Tijdens zijn reizen maakte hij kennis met de kleurrijke lokale inwoners en ontdekte hij de internationale culturele landschappen. Voor zijn programma’s at hij onder meer een oogbal van een bloedig zeehondenkarkas, of ging hij op hagedissenjacht in de woestijn.

Bourdain verwierf bekendheid met zijn boek Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly en het televisieprogramma No Reservations, dat ook in Nederland te zien was op Discovery Channel en 24Kitchen. Bourdain maakte geen geheim van zijn drugsverleden. In zijn bestseller-boek Kitchen Confidential schreef hij openlijk over zijn drugsverleden met heroïne, cocaïne en LSD en het drugsgebruik onder horecamedewerkers.

Reageer op dit artikel