nieuws

Sommelier Arne Maat naar Avant-Garde van Groeninge* Eindhoven

Restaurant 2370

De 22-jarige Arne Maat gaat aan de slag als sommelier bij sterrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven. Met zijn 22 jaar heeft hij al een mooi cv opgebouwd, met ervaring in sterrenrestaurants als Wolfslaar, Inter Scaldes en Vista.

Sommelier Arne Maat naar Avant-Garde van Groeninge* Eindhoven
Vlnr: Chantal Elias-Van Groeninge, Arne Maat, Johan van Groeninge

Arne Maat start op 1 september 2018 bij het in het Philips Stadion gelegen restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge. ‘Wij zijn heel blij met de komst van Arne, die in goed overleg met Ingrid en Henrie van der Heijden van restaurant Vista overkomt, waar hij sommelier was. Wij kennen Arne al sinds zijn tijd bij Inter Scaldes, waar hij ons opviel door zijn gastheerschap en wijnkennis.’ Van Groeninge vervolgt: ‘Met als basis de Franse keuken koken we met een mix van klassieke en hedendaagse technieken en met moderne presentaties. Met zijn ervaring bij bedrijven die op soortgelijke basis werken, past Arne heel goed bij ons. Hij brengt verjonging en kwaliteit in onze brigade. Zijn wijnkennis is groot en hij heeft een neus voor het opsporen van wijnen gemaakt van bijzondere druivenrassen. Met Arne, die binnenkort zijn opleiding tot vinoloog hoopt af te ronden, gaan we ons zeker onderscheiden.’

Wijnselectie

Arne Maat heeft er zin in om in Eindhoven te beginnen. Maat: ‘Avant-Garde stond op mijn lijstje met zaken waar ik ooit zou willen werken. Het is een prachtige zaak waar ik de mogelijkheid heb om gasten een hele avond lang in de watten te leggen. Met mijn wijnselectie kan ik hier het onderscheid maken, ik zoek graag naar onbekende druivenrassen waarmee ik gasten kan verrassen. Ook op sportief gebied ben ik blij met Avant-Garde, als PSV-fan en houder van een PSV Club Card kom ik al acht jaar in het Philips Stadion.’

Michelin

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is sinds 2002 gevestigd in het Philips Stadion in Eindhoven, na eerder in Hilvarenbeek gevestigd te zijn onder de naam Van Groeninge. Het restaurant van SVH Meesterkok Johan van Groeninge bezit sinds 2004 een Michelinster.  Johans culinaire rechterhand Aswin van Dongen werkt al meer dan 19 jaar trouw aan zijn zijde in de keuken. Aan de voorkant stuurt Chantal Elias-Van Groeninge – de dochter van Johan van Groeninge – als maître de zwarte brigade aan, die per september 2018 uitgebreid is met sommelier Arne Maat. Restaurant Avant-Garde van Groeninge is lid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Les Patrons Cuisiniers en Noord-Brabant Culinair.

V.l.n.r.: Chantal Elias-Van Groeninge, Arne Maat, Johan van Groeninge

Reageer op dit artikel