nieuws

Horecabeurs Noord Nederland speelt in op nieuwe trends

Restaurant 504

De Horecabeurs Noord Nederland beleeft op de eerste maandag van oktober zijn zevende editie. Beursorganisator Joris van Berkel telt dit jaar 60 standhouders.

Horecabeurs Noord Nederland speelt in op nieuwe trends

Eé n van de smaakmakers van de beurs is Misset Horeca-columnist Wouter Verkerk. Verkerk presenteert op de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 1 oktober in de Martinikerk in Groningen zijn nieuwste boek, Help! Ik heb een (bij)baan in de horeca! Chef-kok Tjitze van der Dam neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Het culinair talent Van der Dam ontving talloze prijzen voor zijn baanbrekende en duurzame ideeën. Hij is tevens jurylid bij Klaar Af Kook, de succesvolle kookwedstrijd tijdens de beurs.

Van Berkel is in zijn nopjes met de komst van Verkerk. ‘Met zijn publicaties wil hij een nieuwe visie op de moderne horeca introduceren. Het past bij de filosofie van de beurs om niet alleen bedrijven hun producten aan te laten prijzen, maar juist de kwaliteit van de bedrijfstak in de breedste zin van het woord te verbeteren.’

Boekpresentatie

Verkerk presenteert niet alleen zijn nieuwste boek, maar geeft ook een masterclass gastvrijheid. ‘Het huidige horecalandschap wordt gedomineerd door personeelskrapte. Jammer, want precies nu is het ook oogsttijd. De gast lijkt een niet te stillen honger te hebben naar horeca en gastvrijheid, niets frustrerender dan daar niet op te kunnen inspelen omdat je simpelweg niet over de juiste mensen of methodieken beschikt,’ zegt Verkerk.

Bier

Een tweede interessante gast tijdens de beurs is Ivo Thijssen. Hij is cicerone en biersommelier en geeft vanaf 2012 proeverijen en trainingen om horecamedewerkers en particulieren enthousiast te maken voor bier. Trainingen en advies in bierbehandeling, verkoop en presentatie zijn de laatste jaren zijn grootste bezigheid. Sinds begin 2018 is Ivo een van de drie gecertificeerde Cicerones van Nederland.

Barista

Suzanne Diepstra, twee jaar geleden beste Barista tijdens de beurs, geeft een masterclass over een nieuwe trend in de snel groeiende belangstelling voor koffie in de horeca, koffie mixen met drank. De verschillende zetmethoden en soorten koffiebonen bieden een enorme verscheidenheid aan smaken, aroma’s, body en mondgevoel en is daarom een uitstekend ingrediënt voor cocktails. Zij laat de beursbezoeker kennis maken met deze nieuwe discipline in de koffiewereld; Coffee in Good Spirits.

Voor de masterclasses van Ivo Thijssen en Wouter Verkerk zijn nog enkele plekken beschikbaar. De Horecabeurs Noord Nederland is op maandag 1 oktober in de Martinikerk te Groningen van 12.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de beurs is de voorronde van de nationale biertapwedstrijden, de finale van de Barista kampioenschappen en de kookwedstrijd Klaar Af Kook.

Reageer op dit artikel