JRE-restaurant 't Klooster verandert van eigenaar

JRE-restaurant 't Klooster verandert van eigenaar

Jeroen en Natasja van Hensbergen hebben hun restaurant 't Klooster in Wijk bij Duurstede verkocht. Ze gaan zelf verder in Woerden waar ze Bib Gourmand-restaurant JanZen hebben overgenomen. Roy Schipper neemt op zijn beurt 't Klooster over.

Roy Schipper (27) start in oktober 2018 als ondernemer van restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede. ‘Ik wil al lange tijd voor mezelf beginnen en toen kwam dit op mijn pad. Zo gaat dat soms. Ik kende het restaurant en had er ook al een paar keer gegeten.’

Schipper gaat rustig beginnen, zonder ingrijpende verbouwingen of andere rigoureuze wijzigingen. ‘Geen grote verbouwing. In de decoratie zal wat veranderen, maar ik ga eerst rustig beginnen en dan zien we wel verder. De naam blijft ook behouden.’ ’t Klooster zit in een huurpand.

Niveau en kookstijl restaurant 't Klooster

Wat niveau betreft wil Roy Schipper dat van Restaurant ’t Klooster zoals het nu is, handhaven. Mijn stijl is wel anders als die van Jeroen. Jeroen van Hensbergen kookt meer naturel, ik serveer gerechten met meer kruiden en zuren.’ Het keukenteam van Jeroen gaat mee naar Woerden, de bediening blijft bijna allemaal werken voor de nieuwe eigenaar.

Jeroen Schipper

Schipper werkte bij Italiaans Restaurant Coco Pazzo in Houten, Restaurant Huis de Wiers en bij Restaurant de Weeghbrug. Coco Pazzo staat tevens in het rijtje werkgevers van Jeroen van Hensbergen.

Jeroen en Natasja van Hensbergen

Jeroen en Natasja van Hensbergen begonnen met restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede  in augustus 2014. Na vier jaar nemen ze een nieuwe stap in hun carrière. Ze hebben restaurant Janzen aan de Rietveld 130 in Woerden overgenomen. Deze zaak is groter en dichter bij hun huis. ’t Klooster heeft ongeveer 40 couverts beneden en zo’n 15 boven, bijvoorbeeld voor groepen.

Van Hensbergen start in oktober met JanZen en ook deze naam blijft behouden. Tot 22 september serveert Hensbergen nog diner in ’t Klooster van dinsdag tot en met zaterdag.

Op 1 oktober krijgen ze de sleutel van JanZen in Woerden en al in de tweede week van oktober gaan ze van start met hun nieuwe zaak. JanZen was van Paul Meijers en Brenda Randeraat. Zij hebben de zaak elf jaar gerund.

Van Hensbergen werkte onder meer bij Brasserie de Bruiloft in Vianen, Coco Pazzo in Houten en zes jaar lang bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle waar hij onder meer chef van de voorbereidingskeuken was. Na een baan als sous-chef bij de Saffraan in Amersfoort kookte hij bij restaurant Brazz in Vianen.

JRE

’t Klooster is aangesloten bij restaurantorganisatie JRE. Chef-kok Van Hensbergen stond eerder onder meer in de keuken van De Librije in Zwolle van Jonnie Boer. Of Schipper zich ook gaan aansluiten bij de JRE is nog niet bekend. Het lidmaatschap is op naam en gaat niet automatisch mee naar de nieuwe eigenaar.


>> Meer over Bib Gourmand-zaken

>> Niets meer missen van Misset Horeca?