nieuws

Liefdadigheidsdiner na lancering Gault&Millau gids 2019

Restaurant 1312

De lancering van de Gault&Millau gids voor 2019 op maandagmiddag 3 december 2018 wordt diezelfde dag opgevolgd met een liefdadigheidsdiner in samenwerking met Mastercard Nederland. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het World Food Programma. Katja Schuurman presenteert het diner.

Liefdadigheidsdiner na lancering Gault&Millau gids 2019

Godfried van der Lugt, de nieuwe man van de culinaire gids, heeft de diner-primeur van Gault&Millau en Mastercard onthuld op maandag 17 september tijdens Gastvrij Rotterdam.

Gault&Millau lanceert haar nieuwe restaurantgids voor 2019 op maandag 3 december 2018 in De Kromhouthal in Amsterdam. De presentatie van de gids vindt plaats in de middag en wordt gevierd met de top van de Nederlandse gastronomie. Diezelfde avond organiseert Gault&Millau het Mastercard Nederland World Food Programme liefdadigheids-event gepresenteerd door Katja Schuurman. ‘Natuurlijk met en gastronomisch diner, maar ook entertainment en bijzondere veilingen,’ ligt Van der Lugt de avond toe.

Belangstellenden kunnen hierbij aanwezig zijn door een plaats te reserveren via godfried@gault-millau.nl. Tafelreserveringen zijn vanaf 2 personen mogelijk aan een tafel van 10 personen. De prijs voor het diner is € 225,- per persoon of € 2.250,- voor een tafel (excl. btw).

Nieuwe gids en prijsuitreiking

De lancering van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 vindt plaats in de middag en wordt gevierd met de top van de Nederlandse gastronomie en partners van GM. Dan worden ook de titelwinnaars voor 2019 bekend gemaakt. Deze bijeenkomst is alleen op uitnodiging bij te wonen. Welke chefs koken is nog niet bekend gemaakt, Van der Lugt laat weten dat in ieder geval de nieuwe Chef van het Jaar en de Jonge topchef van het Jaar achter de kachel zullen staan. Zij zullen Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**) en Dennis Huwaë van Restaurant Daalder opvolgen.

Voedselhulp aan kinderen

Gault&Millau en Mastercard Nederland bundelen hun krachten en grijpen de feestelijke lancering van de nieuwe gids voor 2019 aan om naast de Nederlandse gastronomie ook een belangrijk ander thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen.

Het doel is om samen zoveel mogelijk donaties in te zamelen. Zo werkt het Rotterdamse kunstenaarscollectief AAAFRESH123 in opdracht van Gault&Millau op Gastvrij Rotterdam aan een schilderij dat tijdens het liefdadigheidsdiner in december wordt geveild. Het totale bedrag van alle donaties wordt door Mastercard verdubbeld.

World Food Programme

Elk jaar voorziet World Food Programme van de Verenigde Naties meer dan 20 miljoen kinderen van schoolmaaltijden. Mastercard levert jaarlijks wereldwijd een bijdrage hieraan van 100 miljoen maaltijden aan schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden, waarvan 1,9 miljoen maaltijden vanuit Mastercard Nederland.

Door schoolmaaltijden aan te bieden, wordt toegang tot onderwijs gestimuleerd en krijgen kinderen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen, om uiteindelijk niet meer afhankelijk te zijn van voedselhulp en financieel onafhankelijk te zijn.

Over Gault&Millau

Gault&Millau Nederland is fan van de Nederlandse gastronomie en publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Alle in de gids gepubliceerde restaurants zijn tevens vindbaar online op www.gaultmillau.com en op de Gault&Millau App.

Gault&Millau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de heersende culinaire consensus. Inmiddels is Gault&Millau wereldwijd actief in 18 landen (Australië, Roemenië, Zwitserland, Georgië, Oostenrijk, België, Canada, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Japan, Luxemburg, Marokko, Nederland, Rusland, Slovenië en Israël). Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert Gault&Millau ook culinaire events.


> Abonnee worden van Misset Horeca?

> Welke restaurants staan in de top van Gault&Millau

Reageer op dit artikel