nieuws

Jan Sobecki start underground event tijdens Dutch Design Week

Restaurant 658

‘Risk takers, thrill seekers, food ravers. Unite!’, met die woorden maken Joost Saris van Saris’ catering en Jan Sobecki, van tweesterrenrestaurant Tribeca haar gasten warm voor het nieuwe evenement dat ze organiseren: ‘Guerrilla Cuisine:
the 040-underground supper club.’

Jan Sobecki start underground event tijdens Dutch Design Week
Foto: Diederik van der Laan

Gasten kunnen op 20, 21, 25, 26 en 27 oktober, tijden de Dutch Design Week, een ‘tafel’ reserveren voor het event waarvan de locatie onbekend is. De avond voor het event krijgen deelnemers te horen waar het plaatsvindt. Gasten worden er in de watten gelegd door Joost Saris en Jan Sobecki. Maar zo waarschuwt het culinaire duo in de uitnodiging: ‘You never know what will land in front of you, during the trip through the six courses.’ Volgens de tweesterrenchef worden gerechten geserveerd die zorgen voor bijzondere smaakervaringen vanwege de spannende en onbekende combinaties. ‘Geen regels, geen beperkingen. Verwacht het onverwachte.’

Over Jan Sobecki

Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! en diens vrouw Claudia openden in augustus 2016 de deuren van restaurant Tribeca in Heeze en op maandag 12 december, dat zelfde jaar, werd de inzet van team Tribeca al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

In april 2016 werd bekend dat Sobecki en diens vrouw Claudia een eigen restaurant gingen openen in het pand waarin voorheen tweesterrenrestaurant Boreas van echtpaar Nico en Sonja Boreas zat gevestigd. Het restaurant heeft een andere look and feel dan Boreas. ‘Maar net als Boreas moet het een restaurant worden dat de komende 20 jaar meegaat in de topgastronomie’, zei Sobecki destijds.

Jan Sobecki van Tribeca

Jan Sobecki van Tribeca

‘We zweven nog, het gevoel moet landen’, aldus Jan en Claudia Sobecki na de bekendmaking van de Michelingids 2017, met twee sterren voor hun pas geopende restaurant Tribeca. ‘We staan nog te trillen en mijn maag keert zes keer per seconde om. We staan in een nieuwe omgeving, met een nieuw team, een nieuwe keuken. Eigenlijk zijn we een nieuw restaurant. Het was zwaar om het niveau van Chapeau! Te evenaren, We gingen er niet vanuit dat we meteen twee sterren zouden krijgen.’

Hoofdinspecteur Werner Loens prijst Sobecki: ‘Hij heeft in heel korte tijd iets heel bijzonders laten zien. Hij kan in de toekomst nog een hele grote worden.’

Reageer op dit artikel