nieuws

Olivijn van Menno Post in Lekker 2019: ‘We blijven met beide benen op de grond’

Restaurant 1243

Menno Post opende deze zomer zijn nieuwe restaurant Olivijn. Nu drie maanden later staat de naam van zijn restaurant al in de lijst van Lekker 2019. Olivijn siert plek nummer 97. ‘Heel erg leuk. Heb me er wel over verbaasd dat wij als enig Haarlems restaurant in de top 100 staan’, reageert Post.

Olivijn van Menno Post in Lekker 2019: ‘We blijven met beide benen op de grond’

‘Haarlem is de grootste culinaire stad van Nederland. Dan is het toch gek dat wij als enige restaurant uit die stad in de top 100 komen? In Haarlem komen steeds meer kwaliteitsrestaurants. Restaurant ML en Ratatouille horen echt wel in de lijst’, zegt Post. ‘Maar ik snap ook – we hebben zoveel sterrenrestaurants in Nederland – dat het dringen is om in de lijst te komen.’ Post vertelt verder dat hij geen verwachtingen had vooraf. ‘Dus dit is hartstikke leuk. Wel blijven we met beide beentjes op de grond staan. We koken echt voor de gasten en niet voor de culinaire gidsen. Mijn gasten moeten tevreden de deur uit. Daar draait het om. En dat zeg ik niet omdat ik nu ondernemer ben en voorheen chef in loondienst. Blijheid van gasten is het belangrijkste, die mening heb ik altijd al gehad. Als je naar de gast luistert, kun je alleen maar groeien. Commercieel gezien is het natuurlijk heel goed dat we in Lekker staan. Dat helpt bij het groeien.  We staan erin en dat vind ik mooi. Ik ben er super trots op we dit in drie maanden tijd hebben weten te bereiken.’

Menno Post

Menno Post opende op 3 juli 2018 zijn nieuwe restaurant Olivijn in Haarlem, in het pand waar voorheen sterrestaurant ML van Mark Gratama zat. Culinaire ambities heeft Menno Post wel, sterambities niet per se. ‘Michelin is geen doel. Maar ik kook hier wel op hetzelfde niveau als bij De Bokkedoorns. Minder kan ik ook niet. Er komen heus geen spareribs op de kaart en die langoustine van €4 inkoop ga ik niet vervangen door een gamba’, zei Post eerder tegen Misset Horeca. Post zet geen verse bloemen op tafel. ‘Daar wordt het eten niet lekkerder van.’

Interview: Menno Post aan vooravond van start restaurant Olivijn

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels