nieuws

Restaurant Oonivoo sleept zestien maanden na opening Michelinster in de wacht

Restaurant 1980

Restaurant Oonivoo in Uden behoort sinds maandag 17 december tot de restaurants met één Michelinster. Nauwelijks anderhalf jaar nadat Marco en Esther van Bergen hun allereerste restaurant openden, hebben zij met hun concept deze bekroning op hun werk gekregen. ‘Deze culinaire onderscheiding is de mooiste bevestiging voor onze passie.’

Restaurant Oonivoo sleept zestien maanden na opening Michelinster in de wacht

Oonivoo-eigenaar Marco van Bergen is niet alleen trots en blij met de Michelinster, hij reageerde vooral ook aangenaam verrast. ‘We waren uitgenodigd voor de jaarlijkse uitreiking in het Amsterdamse DeLaMar Theater in de veronderstelling dat we een vermelding in de nieuwe Michelingids zouden krijgen, maar het werd meteen een ster. Vooral omdat Oonivoo pas één jaar en vier maanden open is, waren we met stomheid geslagen. Zoiets moois hadden we niet verwacht: een Michelin-ster voor Oonivoo’, aldus Van Bergen, die behalve eigenaar van het restaurant, er ook vinoloog is.

Ontdekkingstocht

Hij vermoedt dat het concept van de allerbeste wijnen in combinatie met culinaire hoogstandjes zodanig door de echte kenners zodanig op prijs wordt gesteld dat Oonivoo nu al als sterrestaurant in de toongevende gids 2019 staat. Van Bergen: ‘We leiden onze gasten in Oonivoo langs een ontdekkingstocht van de allermooiste wijnen van de wereld. Daarnaast bieden we zeven dagen per week een menukaart met prachtige spijzen, waarvan in een nostalgische sfeer van gastvrijheid genoten kan worden.’

Teamprestatie

Eigenaars-echtpaar Van Bergen is ervan overtuigd dat hun passie voor het vak voor een belangrijk deel heeft bijgedragen aan het binnenhalen van de ster. ‘En dat doen we niet alleen, maar samen met alle 23 personeelsleden. Ze delen allemaal diezelfde passie. En dat is nog niet alles. Want iedereen bij Oonivoo draagt bij aan de perfecte uitvoering van datgene waarin we maximaal geloven.’