Tim Kan: ode aan de Kantonese keuken in pop-up restaurant Harrie Baas

Tim Kan: ode aan de Kantonese keuken in pop-up restaurant Harrie Baas

Speciaal voor Chinees Nieuwjaar 2019 opent chef-kok Tim Kan een exclusief pop-up restaurant bij Harries Wine & Deli van Harrie Baas in Rotterdam.

Tim Kan kookt bij de nieuwe zaak van Harrie Baas van 7 tot en met 10 februari, aan een chef’s table. Hij serveert vier gangen en Baas regelt de wijnen.

Chinees Nieuwjaar wordt in Rotterdam groots gevierd. Naast dansende draken en vuurwerk spelen ook culinaire avonturen daarin een belangrijke rol. De Chinese keuken is namelijk meer dan nasi en bami.

Niet voor niets lanceerde de Michelingids dit jaar een speciale editie voor de ChineesKantonese keuken, waarin maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen.

Chef-kok Tim Kan is al meer dan 25 jaar de onvermoeibare ambassadeur van de Kantonese keuken in Nederland. Om het Chinese jaar van het varken in te luiden, nodigt hij gasten uit om plaats te nemen aan zijn chef’s table: een initiatief van Tims Chef’s Academy waarbij verschillende topkoks hun vakmanschap demonstreren.

Bij Harries Wine & Deli verzorgt Tim een kennismaking met de gerechten van de Kantonese keuken. In vier gangen neemt hij zijn gasten mee op een culinaire reis door China. Het diner is 50 euro, een bijpassend wijnarrangement 22,50 euro.

De wijn bij het diner wordt verzorgd door sommelier Harrie Baas, voorheen mede-eigenaar van sterrenstaurant Amarone en nu eigenaar van delicatessenwinkel en proeflokaal Harries Wine & Deli.