nieuws

Restaurant Morille in Koudekerke heeft deuren geopend

Restaurant 1197

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos.

Restaurant Morille in Koudekerke heeft deuren geopend

Morille is gevestigd in het pand waar 28 jaar lang restaurant La Bonne Auberge zetelde. Restaurant Morille werd 30 januari officieel geopend door burgemeester Van der Zwaag van de gemeente Veere en door voormalig eigenaar van La Bonne Auberge Bert Stroomer.
In de keuken van Morille staat de lokale natuur centraal.

Ontdekkingstocht naar culinair (on)kruid

Chef-eigenaar Dennis Willems kent de natuur op zijn duimpje en oogst daaruit – met respect en met mate –  kruiden, bloemen, paddenstoelen en bessen. Dennis Willems: ‘Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst, daarom heb ik mijn restaurant Morille genoemd. In mijn gerechten probeer ik altijd minstens één wildpluk-element te verwerken. Kastanje combineer ik met dulce de leche en koffie in een superlekker dessert en rendiermos droog en frituur ik, wat een heerlijk luchtig en krokant gerechtonderdeel oplevert dat ik op dit moment combineer met duif. Veel groente, kruiden en bloemen komen uit onze eigen moestuin, vis komt uit de Noordzee en vlees en wild meest uit Zeeland. Ik haal mijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk.’

Warm interieur

Het interieur van Morille wordt omschreven als warm, huiselijk en comfortabel, waarbij groen de hoofdkleur is. Dennis Willems: ‘Vanzelfsprekend zijn er veel natuurlijke materialen in de zaak te vinden, zoals houten tafelbladen met prachtige nerven, met leer beklede stoelen en planten en kruiden.’

Team Morille

In de keuken wordt Dennis Willems geassisteerd door souschef Damy Schreiner, gastvrouw-sommelier Jenny Schreiner is het gezicht in het restaurant. Dennis Willems had de afgelopen drie jaar zijn eigen traiteurbedrijf, daarvoor werkte hij onder meer als souschef bij restaurant Bottles in Sas van Gent en als patissier bij restaurant de Campveerse Toren in Veere. Het team van Morille is tevens mede-organisator van de kookwedstrijd Slag op de Schelde.

Menukaart

De kaart bestaat uit een menu van 3 tot 8 gangen, waarvan de gerechten uit het menu ook à la carte te bestellen zijn. Wekelijks wordt één van de gerechten vernieuwd, zodat optimaal gebruik gemaakt wordt van de seizoenen en het aanbod uit de moestuin. Morille is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur.

Reageer op dit artikel