nieuws

Brass Boer Thuis van eigenaren De Librije*** opent op 27 april

Restaurant 4063

Jonnie en Thérèse Boer openen op 27 april 2019 hun brasserie ‘Brass Boer Thuis’ aan de Nieuwe Markt 21 in Zwolle. Qua gerechten wordt dezelfde stijl doorgevoerd als bij Brass Boer op Bonaire, maar dan met ingrediënten uit deze regio. ‘Een bistro/brasserie nieuwe stijl met veel gerechten bereid op het houtvuur’, laten de eigenaren van De Librije weten.

Brass Boer Thuis van eigenaren De Librije*** opent op 27 april
Jonnie en Thérèse Boer

De eigenaren van restaurant De Librije hebben al een Brass Boer op Bonaire, maar naar het idee van de Antilliaanse staf wordt ‘thuis’ nu ook een Brass Boer geopend. Het driesterrenkoppel is nog op zoek naar personeel om het Brass-team te versterken.  Zowel voor in de bediening als in de keuken.

Brass Boer Thuis

‘En we zitten dan wel mooi met de nummer 5 van de Café Top 100 aan één plein’, zei Jonnie Boer eerder trots, refererend aan Café De Hete Brij en hun plek in de Misset Horeca Café Top 100. ‘Sowieso zijn alle ondernemers hier mensen die kwaliteit willen en dat ook uitdragen. Daartussen voelen we ons wel thuis.’ In Brass Boer Thuis is beneden straks plek voor ongeveer veertig gasten. Boven komen 25 zitplaatsen.

Menukaart

Op de menukaart komen gerechten van rond de 15 euro. Een driegangenmenu voor 37 euro, waarmee de eigenaren een Bib Gourmand in het achterhoofd houden. Vlees krijgt er een hoofdrol. Er komen grote houtgrills in de keuken. ‘Veel werken met open vuur. En we gaan ook zelf worsten maken. Daar ben ik nu al mee aan het experimenteren bij De Librije’, aldus Jonnie Boer eerder tegenover De Stentor.

Het echtpaar zal zelf niet in de zaak staan. ‘Jan Willem Berendsen, die al jaren bij ons werkt en nu bedrijfsleider is in Brass Boer op Bonaire,  wordt hier bedrijfsleider. De chef-kok daar, Joris Bruurs, komt met hem mee en wordt hier de chef.’

Brass Boer op Bonaire, ontving in november 2017 de eerste gasten. Brass Boer is geen tweede ‘zusje’ van De Librije, maar eerder een exotisch ‘nichtje’. Met een naar eigen zeggen ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’.