nieuws

Librije’s Atelier deelt 100 recepten op Gastronomixs

Restaurant 3723

Librije’s Atelier deelt 100 recepten op Gastronomixs
Jonnie Boer van De Librije

Honderd unieke componenten van Librije’s Atelier, de kookstudio van driesterrenrestaurant De Librije, worden gedeeld op Gastronomixs.com. ‘Want kennis delen en vastleggen is hartstikke belangrijk voor ons vak’, aldus chef-kok Jonnie Boer.

‘Ik lever graag deze bijdrage aan de ambitie van Gastronomixs om een wereldwijd kennisplatform te verwezenlijken’, aldus de driesterrenchef. Gastronomixs is het bedrijf van Inge Meijs en Jeroen van Oijen. Laatstgenoemde zegt hierover: ‘Jonnie Boer vroeg ons zelf hoe hij het beste het vakonderwijs zou kunnen voeden met zijn kennis’.

Bouwstenen

Van Oijen: ‘Gastronomixs biedt inspiratie  in de vorm van deelbereidingen, genaamd componenten. Een soort Lego voor koks. De 100 bereidingen van Librije’s Atelier worden toegevoegd aan de ruim 4.100 bestaande componenten. Met zoveel losse recepten, is het haast onmogelijk om dezelfde gerechten samen te stellen. Duizenden bouwstenen voor een unieke eigen stijl, dus.’ Van Oijen vervolgt: ‘In de kookstijl van Jonnie Boer staan het ingrediënt en de smaak altijd voorop, en dus zijn de recepten vaak kort en simpel. Maar niet minder spectaculair. Wat dacht je van een Gerookte karamelsaus, Opgeblazen Boerenjongens, Gebakken avocado met ponzu, Curry Madraswafel, Knolselderijbouillon of diverse bijzondere zoetzuur bereidingen? Echt componenten waar iedere kok, op ieder niveau iets mee kan.’

Jonnie Boer: ‘Het principe van Gastronomixs vind ik fantastisch, je klikt op een ingrediënt en krijgt meteen te zien wat er mee kan. Ook gaat het kopiëren tegen, omdat je zelf moet nadenken hoe je componenten combineert.’

Over Gastronomixs

Gastronomixs is er om het culinaire creatieve proces te vereenvoudigen. Gastronomixs is bijna 7 jaar online en telt wereldwijd ruim 27.000 leden. Om alles op het platform te bekijken heb je een betaald abonnement nodig van 7 euro per maand, of 70 euro per jaar. Meer info op Gastronomixs.com.

Reageer op dit artikel