De Bokkedoorns** komt keuken van De Kop van Oost versterken

De Bokkedoorns** komt keuken van De Kop van Oost versterken

De brigade van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen komt op 29 en 30 april en 1 mei koken bij De Kop van Oost in Amsterdam.

Het jonge en dynamische team van De Bokkedoorns staat gedurende drie dagen garant voor een bijzonder menu. Bevriende horecaondernemers Pascal Beeren van De Bokkedoorns en Boudewijn Siliakus van De Kop van Oost kwamen tijdens een rondje golf tot het lumineuze idee om op deze manier de krachten te bundelen. ‘De Kop van Oost invitational’ is een culinaire manier om gasten te verrassen. De Bokkedoorns is de eerste collegazaak waarmee dit concept invulling krijgt.'

De Kop van Oost invitational

Tijdens ‘De Kop van Oost invitational’ kookt de brigade van De Bokkedoorns een speciaal viergangenmenu, ontwikkeld door chef Roy Eijkelkamp.

De Kop van Oost is een transparante, lichte zaak met een prominente bar met love seats, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Het interieurontwerp kwam in samenwerking met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek tot stand.

'De Kop van Oost staat voor simpelweg genieten met een gouden randje. Dat komt in de ambiance, de service, het terras en in het eten en drinken terug', aldus de ondernemers. Chef-kok Nick Holter: 'De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en een eigen twist.'

Initiatief De Kop van Oost

De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Wanneer de samenwerking met De Bokkedoorns aanslaat volgen er meerdere initiatieven van ‘De Kop van Oost invitational’, waaronder de overname van de bar door bartenders van een gerenommeerde cocktailbar.

Over De Bokkedoorns

Restaurant De Bokkedoorns, op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer. Eigenaar Pascal Beeren en zijn team bedrijven dagelijkse culinaire topsport. De jonge en dynamische brigades, aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins, staan voor kennis van zaken, interesse en teamspirit. In 1978 werd De Bokkedoorns bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede.