Eemshotel in Delfzijl geïnaugureerd als lid Euro-Toques

Eemshotel in Delfzijl geïnaugureerd als lid Euro-Toques

Het Eemshotel in Delfzijl is zaterdag 6 april officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques Nederland. Daarmee is dat het meest noordelijke lid van de restaurantvereniging.

Na een korte speech van Euro-Toques Nederland (ETN) voorzitter Ted Janssen, nam burgemeester Beukema van Delftzijl het woord en loofde het echtpaar Bert en Jannie Boer om zijn enorme ondernemingslust en inzet om van deze heel bijzondere plek iets geweldigs te maken.

Na de overhandiging van de bijbehorende documenten en oorkondes sabreerde burgemeester Beukema onder de leiding van Daam Scharloo, commandeur in de Confrérie du Sabre d’Or, een fles champagne waarmee de officiële inauguratie een feit was.

vlnr.: Daam Scharloo eigenaars Bert en Jannie Boer Gerard Walters Huub Oudshoorn burgemeester Dhr. Beukema ETN voorzitter Ted Janssen

Het ontwerp en de bouw van het Het Eemshotel is bijzonder. Het staat op palen boven de zee.

Euro-Toques

Euro-Toques werd door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.