nieuws

Sergio Herman start ‘privérestaurant’ in het Zeeuws-Vlaamse Retranchement

Restaurant 5853

Sergio Herman gaat een nieuw restaurant openen in het Zeeuws-Vlaamse Retranchement, nabij Sluis. Een privérestaurant waar hij een keer of acht per maand gaat koken. ‘Niet meer elke dag, dat heb ik gehad’.

Sergio Herman start ‘privérestaurant’ in het Zeeuws-Vlaamse Retranchement

‘Ik heb veel gereisd de laatste jaren. Reizen zet je brein open. Ik ben nieuwe dingen aan het ontdekken’, zo vertelt hij in een interview met De Volkskrant. Sergio Herman gaf in een interview met Het Nieuwsblad in december al aan dat hij graag opnieuw zelf achter de potten zou gaan staan. ‘Geregeld kriebelt het om nog eens die eigen zaak te hebben. Maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan terug naar dat keurslijf van vroeger te gaan. Ik werk nu ­zeker even hard, maar kan mijn momenten meer kiezen. Die vrijheid geef ik niet meer af’, zei hij daar toen over. Volgens De Volkskrant is er nu al een architect bezig met het ontwerp voor het nieuwe restaurant in Retranchement.

Sergio Herman

Eerder schreef Misset Horeca al dat Herman eind 2020 een nieuw restaurant wil openen. ‘Ik ben een ondernemer geworden en ik zit heel vaak in vervelende, oninteressante managementmeetings, maar eind 2020-begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, waar ik zelf kan koken. Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select.’ Eind 2019 opent daarnaast een tweede Air Republic in Antwerpen, zo legt Sergio Herman zijn toekomstplannen uit. Er is al een Air Republic in Cadzand.

Over Sergio Herman

Sergio Herman is eigenaar van Pure C, The Jane en Air Republic, met gastrobars als de Upper Room Bar, Air Cafe en Blueness Bar. Recent nog opende Sergio Herman een Frites Atelier in Brussel.  Daarmee heeft hij heel wat zaken in zijn portefeuille zitten, maar achter de kachel staat hij er niet vaak. ‘Als ik nu in die restaurants kom, dan kom ik eigenlijk in de keuken van iemand anders’, erkende Herman tegenover Nieuwsblad.be.

Frites Atelier in Brussel is de zevende vestiging van deze formule en ook de grootste met 55 zitplaatsen. De locatie onderscheidt zich in het aanbod omdat er ook drie ‘dagschotels’ op de kaart staan. Deze gerechten worden in de open keuken bereid en in een brasserie stijl geserveerd.

Reageer op dit artikel