nieuws

Nieuw op Gastvrij Rotterdam: Vegan Taste Lab

Restaurant 542

Nieuw op Gastvrij Rotterdam: Vegan Taste Lab
Foto © Charles Batenburg

Op de beursvloer van de komende editie van Gastvrij Rotterdam is ruimte gemaakt voor een nieuw paviljoen gericht op veganisme: het Vegan Taste Lab.

Het Vegan Taste Lab biedt leveranciers en fabrikanten van plantaardig en verantwoord geproduceerde producten een podium om het bijzondere karakter van hun producten onder de aandacht van de naar verwachting 15.000 horeca professionals te brengen. Voor de realisatie van het Vegan Taste Lab werkt Gastvrij Rotterdam nauw samen met ProVeg International, NextFoods BV en Green Leisure.

Het Vegan Taste Lab wil zich onderscheiden door het bieden van het meest complete overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Dit wordt ondersteund door proeverijen. In het naastgelegen duurzaamheidspaviljoen: ‘Dit Smaakt naar Meer!’ van Green Leisure worden daarnaast lezingen en workshops gegeven die ook bij dit onderwerp aansluiten.

Kansen voor vegan

Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam: ‘Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment, we willen hen inspireren op alle fronten. Een plek op de beursvloer waar je als ondernemer of manager in de horeca kunt kennismaken met en informatie kunt krijgen over veganistische producten en die zelfs kunt proeven, sluit daar naadloos op aan.’ Nicoll Peracha, COO ProVeg International: ‘We werken graag samen met Gastvrij Rotterdam om horecaondernemers te helpen om in te spelen op de vele kansen die de vegan trend biedt. Op het Vegan Taste Lab kunnen bezoekers zich informeren over de nieuwste ontwikkelingen in deze snelgroeiende markt en smaakvolle innovatieve vegan producten proeven.’

Joep van Straalen, Co Founder at NextFoods sluit zich hierbij aan: ‘Bezoekers van Gastvrij Rotterdam zullen verrast zijn over de smaak, kwaliteit en variëteit van vlees-, kaas en zuivelalternatieven die nu al op de markt beschikbaar zijn. Vegan is er niet langer alleen voor de vegetariër en veganisten. Het spreekt een brede groep consumenten aan die op zoek is naar een gezonde, gevarieerde en bewustere leefstijl. Als horeca professional kun je je hiermee echt onderscheiden.’

Gastvrij Rotterdam 2019

De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.