nieuws

De Beren restaurants en Herman den Blijker dagen hobbykoks uit

Restaurant 1345

De Beren restaurants en Herman den Blijker dagen hobbykoks uit

De Beren introduceert vanaf juni de ‘Meesterchef Challenge’, waarbij hobbykoks voor één simpele uitdaging worden gesteld: het inzenden van een uitzonderlijk hoofdgerecht. Uit alle inzendingen worden de vijf beste gerechten gekozen, die de hobbykoks eind juli live mogen bereiden voor een vakjury onder leiding van chef-kok Herman den Blijker. Het winnende gerecht krijgt een plek op de wintermenukaart van De Beren.

De winnende hobbykok mag daarnaast 6 maanden lang, één keer per maand met twee personen gratis eten in een De Beren restaurant. Het doel van deze actie is trouwe gasten van De Beren betrekken bij de ontwikkeling van de gerechten op de menukaart. Door de gasten zelf te laten meedenken over het menu, hoopt het restaurant nieuwe Berenvrienden te maken. Ad Schaap, CEO De Beren restaurants legt uit: ‘Al jaren doen wij ons best om iedere keer een mooi menu samen te stellen, waar onze gasten voor terug willen komen. Nu zijn wij benieuwd welke sterrenchef er schuilt achter onze gasten. Daarom geven wij hen de kans om een eigen specialiteit bij ons op de kaart te zetten. Want, hoe leuk is het als jouw gerecht bij alle De Beren restaurants in Nederland op de kaart staat?’

De spelregels

Van zaterdag 1 juni tot en met zondag 14 juli kunnen geïnteresseerden een foto of video van het favoriete hoofdgerecht sturen naar meesterchef@beren.nl. Daar mag een uitgebreide beschrijving van de bereidingswijze, bereidingstijd en ingrediënten niet bij ontbreken. Na de sluitingsdatum steken de juryleden de koppen bij elkaar, om op 16 juli de vijf hoofdgerechten bekend te maken die nog in de race zijn. De vijf genomineerde meesterchefs staan eind juli voor de officiële jury onder leiding van chef-kok Herman den Blijker, waar ze het gerecht live bereiden. Na een uitgebreide proefsessie wordt de winnaar bekend gemaakt. Meer informatie? Klik hier.