Nieuw in de Amsterdamse Houthavens: Restaurant Karaat

Nieuw in de Amsterdamse Houthavens: Restaurant Karaat

In de Houthavens in Amsterdam is Restaurant/bar Karaat geopend. Karaat ontleedt haar naam aan het met goud bekleedde pand waarin het zich bevindt: Frame.

Karaat zit op de begane grond van het met goud bekleedde pand Frame aan de Houthavenkade 103. Initiatiefnemers van Restaurant Karaat zijn Rogier van ’t Slot en Bilal Aznou (Cafe Zurich, Oslo Beers), Jade Bruce (onder andere Restaurant Riva en Bond) en Hannah Wardenaar en Ralph Blekker. Jade Bruce wordt de chef-kok van Karaat.

Het allround concept van Karaat biedt haar gasten uitzicht op het IJ en is zeven dagen per week geopend. Voor de deur komt een steiger, waar bootjes kunnen aanmeren voor een diner. Op warme dagen doet het complete restaurant dienst als overdekt terras wanneer de ramen tot het plafond worden geopend.

Karaat bezit over een ruimte voor private dining, vergaderingen of feesten: de golden room, 90 vierkante meter. Elders in het restaurant zijn biertafels te vinden waar gasten hun eigen bier kunnen tappen.

Mede-eigenaar Bilal Aznou: ‘Hoewel je je in een sterrenrestaurant waant vanaf het moment dat je het gebouw ziet opdoemen, totdat je de laatste hap van je dessert neemt, rekenen we ons absoluut niet tot het hogere segment. We willen toegankelijker zijn dan dat. Uiteindelijk kan iedereen in Karaat een hoekje, een ruimte vinden waar hij of zij zich op z’n gemak voelt. Op elk moment van de dag.’

Gebouw Frame

Frame is ontworpen door Van Dongen Koschuch Architects en is door Koninklijke Tichelaar met goud belegd.

Karaat is zeven dagen per week geopend van 8 uur (zondag 9 uur) tot 01 uur ’s nachts. In de weekenden tot 03 uur. Zaterdag 15 juni 2019 is de officiële opening.