Marnix Benschop start eigen horecazaak in Schiedam

Marnix Benschop start eigen horecazaak in Schiedam

Marnix Benschop (ex Fat Duck en Ivy) start een eigen horecazaak in Schiedam. De brasserie opent naar verwachting eind oktober de deuren aan De Grote Markt.

Dat meldt Debuik.nl. Marnix Benschop hielp afgelopen tijd met het opzetten van de keuken bij veganistisch restaurant Dumbo. Benschop zette eerder de Biergarten, The Suicide Club en Ayla op de kaart, en liep stage bij sterrenrestaurants NoMA in Kopenhagen.

Menukaart

Zijn eigen zaak wordt een allround restaurant, wel met een bijzondere invulling van de menukaart. 'Voor ieder wat wils, alleen ligt de focus wat anders, want je kan een mooi groentegerecht bestellen waarbij je het stukje vis of vlees als het nieuwe frietje kan beschouwen', zegt hij tegen Debuik. 'Als je gewoon een stuk vis of vlees wil kan dat natuurlijk ook, maar eigenlijk doen we dierlijke proteïne apart.' De gerechten zijn lokaal en seizoensgebonden. 'Geen standaard eten, een brasserie met een knipoog.'

Benschop, die veelal als kok actief was in Rotterdam, verhuisde zelf naar Schiedam en ziet daar nog ruimte voor nieuwe horeca. Bovendien kan hij het daar beter combineren met zijn gezin.