Restaurant Whakamarie in Utrecht geopend

Restaurant Whakamarie in Utrecht geopend

Whakamarie is gevestigd op de plek waar voorheen restaurant De Kust draaide, op de hoek van de Biltstraat en de FC Dondersstraat. Na jarenlang goed dienst te hebben gedaan als visrestaurant met een sterke buurtfunctie gaat het roer volledig om. Die buurtfunctie zal worden behouden, maar het restaurant krijgt een nieuw concept.

Nieuwe eigenaar Jeffrey de Vries (ook mede-eigenaar van Loaded, restaurant Kantien en haar nieuwe zusje Kaffeetaria) kon niet wachten om de deuren open te gooien. 'We hebben de afgelopen twee weken flink geklust. Naast dat het interieur een lik verf heeft gekregen, is er een volledig nieuw concept en zal het restaurant ook een stuk groter worden. De snackbar op de FC Dondersstraat zal namelijk bij het nieuwe restaurant betrokken worden. Dit gaat in fasen: allereerst zal de Kust verbouwd worden en in november al open gaan waarna het tweede deel in december open gaat.'

Mix keukens

Bij Whakamarie kun je terecht voor gerechten uit midden en zuid-Amerika gecombineerd met Japanse en Koreaanse invloeden. De Vries: 'Dat klinkt misschien gek samen, maar die verschillende keukens gaan heel goed met elkaar.' Die mix aan landen zie je ook terug in het interieur: in het voorste deel (voorheen De Kust) zie veel groene en oranje tinten, zoals je in een Mexicaanse cantina ziet. Het achterste deel (voorheen de snackbar) heeft de uitstraling van een een Japanse pub - een Izakaya.'

WhakamarieMenukaart

Als ontbijt staan breakfast burrito's, een gezonde smoothiebowl, okonomiyaki (Japanse pannenkoek) met dancing tuna of direct trade koffie uit Peru van Utrechtse koffiebrander Keen op de kaart. De lunch- en dinerkaart bevat gerechten als verse ceviche, Japanse BBQ, silken tofu met kimchi of een taco met softshell crab, in combinatie met cocktails op basis van sake en mezcal, een grote (Japanse en Zuid-Amerikaanse) bierselectie en fijne wijnen.