Loesje Clement van Chocolat wint Wine Making Challenge 2020

Loesje Clement van Chocolat wint Wine Making Challenge 2020

Loesje Clement van Restaurant Chocolat in Breda heeft de Wine Making Challenge 2020 gewonnen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van sommeliers Lendl Mijnhijmer, Tim Theuns en Leonie Mooijekind.

De Wine Making Challenge vond plaats op maandag 13 januari 2020 op de Wine Professional, en niet tijdens Slag op de Schelde zoals voorgaande jaren. Deelnemers van deze wedstrijd maken een eigen blend en de winnende wijn wordt ook daadwerkelijk gebotteld.

Loesje Clement volgt eerdere winnaars op als Lendl MijnhijmerTim Theuns, en Leonie Mooijekind.

Van de blend van Loesje Clement worden duizend flessen gemaakt met haar naam op het etiket. Deze limited edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en USA.

Deelnemers Wine Making Challenge 2020

  • Bart van Brummelen – Kist vol kurken, Soest
  • Rianne Ogink – Zoldering, Amsterdam
  • Jeroen Binder – 1910, Eindhoven
  • Corine Vink – Amused Food and Wine, Hardenberg
  • Loesje Clement – Chocolat, Breda
  • Pauline Struyk – Restaurant Sillyfox, Veghel
  • Edgaras Razminas – De Lindehof, Nuenen
  • Joey Lange – Restaurant Fred, Rotterdam
  • Randy Bouwer – Restaurant Vigor, Vught
  • Nicole Oosthoek – De Nederlanden, Vreeland

De wedstrijd is een initiatief van Vinos  QuiXote.