Restaurant Pure C** wint Dobla Pastry Battle 2020

Restaurant Pure C** wint Dobla Pastry Battle 2020

De patisseriewedstrijd Dobla Pastry Battle is op de laatste dag van de Horecava gewonnen door Leendert Klaassen en zijn dochter Ailean Klaassens van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand.

Volgens de jury maakten vader en dochter Klaassens het verschil door uitstraling, techniek en werkwijze. De tweede plek is behaald door Gijsbert van de Kraats en Youri Nogarede van Grand Hotel Karel V. Op de derde plek is Bas van Kranen en DimitrisHoulis van Restaurant Bord'Eau** geëindigd. In totaal deden vijf teams mee.

Tijdens deze DoblaPastry Battle was het thema ‘All Time Favorites’: klassieke gerechten in een nieuw jasje steken die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken. De wedstrijd bestond vandaag uit twee rondes: in de eerste ronde werden zoete friandises geserveerd en in de tweede ronde werden de teams gevraagd om een hazelnootschuimtaart te maken.

The DoblaPastry Battle’ wordt door Dobla in diverse landen georganiseerd, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.