Javaanse Meisjes by Ron Blaauw opent binnenkort de deuren

Javaanse Meisjes by Ron Blaauw opent binnenkort de deuren
Ron Blaauw

Topkok Ron Blaauw heeft zich als adviseur verbonden aan restaurant Javaanse Meisjes in Alkmaar. Eigenaar Marco de Wildt gaat een samenwerking aan met de topkok die er de culinaire invulling gaat bepalen. Reserveren in het restaurant is mogelijk vanaf 15 februari 2020.

’Javaanse meisjes’, het voormalige Nola Socia,  is het zesde restaurant in Nederland waar Blaauw als culinair adviseur aan verbonden is. Blaauw krijgt maandelijks meerdere verzoeken of hij zijn naam wil verlenen aan een restaurant. ‘Dat doen we niet zomaar. Eerst gaan we dan in gesprek met een ondernemer. Deze moet ook echt open staan voor de veranderingen die wij adviseren', vertelt hij in een interview met Misset Horeca dat vrijdag 7 februari verschijnt. 'We kijken naar hoe gezond een bedrijf financieel is, gaan in gesprek met de ondernemer en pakken vervolgens het interieur en de menukaart aan. Daarnaast wordt het voltallige personeel getraind. Om te controleren of de Gastrobar-koers wordt gevolgd, wordt met regelmaat een mystery visitor naar de restaurants gestuurd. Dit om de kwaliteit te waarborgen.' Blaauw heeft zijn naam nu nog verbonden aan Pasta e Basta, Bistrobar Bankoh en Bistrobar Berlin in Nijmegen, Bistrobar Indonesia in Haarlem en Mooie Boules.

'By Ron Blaauw'

Javaanse meisjes krijgt hetzelfde concept als de Ron Gastrobar Indonesia. Javaanse meisjes heeft streetfood en Indo fine dining op de kaart staan. '75 tot 80 procent Indonesisch met wat Aziatische invloeden', zei Blaauw eerder tegenover het Noordhollands Dagblad. 'En overdag, met de lunch, wat toegankelijke toevoegingen aan de kaart', vult De Wildt aan. Entertainment komt er op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden, met Dj's en live-muziek.

Laagdrempelige kwaliteit

Ron Blaauw is zelf eigenaar van vier gastrobars en een vijfde op komst in Laren. De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn sterrenrestaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken. Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Het concept sloeg goed aan.